Цветан Веселинов и 14-годишният му син Самуил се наредиха сред

...
Цветан Веселинов и 14-годишният му син Самуил се наредиха сред
Коментари Харесай

Баща и син от Враца се наредиха сред най-достойните българи

Цветан Веселинов и 14-годишният му наследник Самуил се подредиха измежду 43-мата най-достойни българи. Те са измежду наградените поради това, че подаряват косите си, с цел да бъдат направени с тях перуки за хора с онкологични болести.
Инициаторът е бащата, а концепцията се появява след среща с позната, която е на химиотерапия. 5 години Цветан не подстригва косата си, с цел да доближи нужната дължина, а Самуил 3. Младежът се постанова да търпи насмешки от съучениците си, поради тях бива изместен от едно учебно заведение в друго, само че идеята се оказва по-силна от всичко.
На специфична гала вестник “24 часа ” награди добротворците на 2023 година Сред тях справедливо са бащата и неговият наследник. Не очаквали толкоз огромно самопризнание и били сюрпризирани от номинацията.
“Трябва да вършим добрини! Хората се озлобиха, само че не би трябвало да се отхвърляме от задачите и идеите си, с цел да имаме един по-хубав свят ”, безапелационен е Цветан Веселинов.
Семейството е родом от Враца, само че живее от няколко години в село Моравица. Имат 3 деца. Не за първи път се включват в благотворителни начинания. Последната е по време на Коледния базар в града, на който Цветан предлага ръчно направени от него предмети от дърво, с цел да помогне на юноша в потребност. Съпругата му Гергана, която е психолог и публицист също прави добрини и постоянно предлага книгите си с благотворителна цел.
Част от самодейността “Достойните българи ” са хора откроили се с огромните си сърца и безусловна добрина. В клуба на добротворците са към този момент 875 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР