Цветан Василев се свързал по видеоконферентна връзка с няколко от

...
Цветан Василев се свързал по видеоконферентна връзка с няколко от
Коментари Харесай

След фалита на КТБ Цветан Василев обещавал нова работа и офис на служителите си по видеовръзка

Цветан Василев се свързал по видеоконферентна връзка с няколко от чиновниците си след краха на банката. По това време той бил във Виена. Те били извикани в кабинета му на 12-ия етаж, а компютърът донесъл икономът му Георги Запрянов.

По видеовръзката Василев уверявал хората си да не се тормозил, заречен им, че ще има нов офис, ще пристигна нов счетоводен екип и ще им обезпечи нова работа. Обещавал им, че въпреки и че остава отвън България, ще бъде с тях. Споменавал още, че Бисер Лазов е полудял и не би трябвало да му имат вяра, в случай че им споделя, че във компанията е вършено нещо неправилно.

Преди това чиновниците имали мотивационни срещи и с юристите Лазар Караделиев и Мартин Апостолов. Последният споделил, че Лазов бил правил изменничество, от което последвало затварянето на банката.

По това време самият Лазов към този момент нямал достъп до постройката на " Цар Борис III ". При последното му отиване той с учудване видял, че в кабинета на Василев на 12-ия етаж се били разположили юристите от адвокатската фирма на Караделиев, а самият Караделиев седял на стола на Василев.

Тогава той му посочил пълномощие, подписано от Василев, и заверено от консула във Виена. Караделиев почнал да ръководи компанията от 12-ия етаж в постройката и лишил достъпа на Лазов до нея. Пак в този интервал 30-ина чиновници на Цветан Василев изготвили едно непринудено послание, в което казвали, че са единни и се усещат подведени.

Въпреки че чиновниците бяха обезпокоени и уплашени, те бяха единни, че Василев би трябвало да си вземе сдруженията като юридеическа благосъстоятелност, изясни Лазов.

По време на разпитите в следствието юристи от адвокатската фирма на Караделиев придружавали чиновниците. Такъв бил обезпечен и на Лазов. Адвокатите записвали кой защо е питан и какво е отговарял.

" Така се сътвори една база данни на всички разпитвани ", посочи очевидецът.

Днес Лазов би трябвало да завърши с обясненията, а след правосъдната почивка ще дава отговор на въпросите прокуратурата и юристите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР