Цветан Василев отдавна живее в свой измислен, илюзорен свят, в

...
Цветан Василев отдавна живее в свой измислен, илюзорен свят, в
Коментари Харесай

Магнитите в света на Цветан Василев

Цветан Василев от дълго време живее в собствен фиктивен, измамлив свят, в който той е най-важният човек, като в същото време е и най-големият експерт в банковото дело, приключен експерт, останал неразбираем от простолюдието, от завлечените с милиарди инвеститори в КТБ, от прокуратурата и страната, както и от хилядите презрени от него елементарни банкери по света, разрешили си да работят по одобрени от епохи банкови правила. В личния свят на Василев КТБ не е банкрутирала поради икономическата логичност - че не можеш да раздаваш необезпечени заеми на свои фирми-бушони, с които да купуваш активи за себе, до момента в който в същото време привличаш депозити с високи лихви, а е унищожена съзнателно, от съществуващите също в илюзорния му свят негови врагове – прокурори, политици, шефове на Българска народна банка, министър-председатели.

За Василев не съществуват нито обвинителния акт на прокуратурата, нито одиторските отчети на „ АФА “, „ Ърнст и Янг “ и „ Делойт “, нито отчета на интернационалната проверяваща компания „ Аликс партнърс “, нито заключението на бащата на валутния ръб проф. Стив Ханке, посочващи ясно и изрично, че КТБ е била класическа пирамидална скица, сходна на тази на Бърнард Мадоф. Паметта на Василев услужливо изключва от клетките си и информацията, че стотиците, получили изцяло необезпечени заеми в размер на милиарди левове компании, са основани единствено с тази цел, нямат никаква активност, благосъстоятелност са на неговите секретарки, охранители и водачи.


Дмитрий Косарев

Същевременно, мозъкът на Василев продължава да действа напълно добре и учудващо трезво, когато би трябвало да ръководи заграбеното от КТБ в своя изгода. Тъй като постоянно е считал парите на банката за персонални, всички предприятия, закупени с парите на вложителите, Василев също счита за свои и се бори за тях по този начин, както хиената пази отмъкнатата плячка. „ БТК “, „ Петрол “, „ Дунарит “, „ Авионамс “, „ Сана Спейс Хотел Хисаря “, „ Сръбска фабрика за стъкло “, са единствено част от тези активи, които Василев с великодушна ръка трансферира за 1 евро на подставени лица, след това ги „ подарява “ на другари посредством подправени цесии, а най-после ги източва, с цел да продължи да поддържа първокласния си живот зад граница, в петзвездния лукс на хотела си в Белград.


Гриша Ганчев

Разбира се, и през разум не му минава, че може да ги трансферира на Фонда за гарантиране на влоговете в банките и по този начин да покрие най-малко част от многомилиардната дупка, отворила се след КТБ – такава възможност в измисления му свят въобще не съществува, нито гложди по някакъв метод съвестта му.

Оказва се обаче, че в света на Василев нещо толкоз просто като магнитите, също може да играе значима роля. Облицовани с откраднатите от КТБ пачки, с тях той си служи, когато би трябвало да притегли в орбитата си хора, подготвени да загърбят достолепието си, с цел да обслужат ползите му. „ Журналисти “ като Мирослав Иванов, Любица Кулезич и Сашо Диков, някогашни сътрудници на Държавна сигурност, като сътрудник „ Академик “ - Огнян Стефанов или сътрудник „ Сашо – 11 “ - Илиян Василев, платени клакьори, цели малките екрани като BiT и бТВ, лакоми „ предприемачи “ като Гриша Ганчев, мощни олигарси - съветски като Константин Малофеев и български скандални предприемачи като Сашо Дончев, Иво Прокопиев и Огнян Донев, професионални лобисти, " бизнес-партньори " като Дмитрий Косарев, подкупни юристи и съдии. За всички тях парите на Василев, откраднати от КТБ, не миришат, те са мощен магнит, на който не се противят, в противен случай – привлечени са от него като мухи на мед. Без оглед на пол, раса, обществено състояние или народност.


Огнян Донев

С идентичен триумф Василев заплаща на съветски хибридни уеб сайтове, основава български „ медии “, целящи да му изградят позитивен облик, влиза в колаборация с досегашни свои врагове, като Прокопиев. На война, като на война – за Василев всички средства са разрешени, щом водят до удари по прокуратурата и способстват да запази заграбеното, а за „ приятелите “ му – наши и непознати, парите, несъмнено, са извънредно огромен тласък, посредством който падат всички морални задръжки.

В петък стана ясно, че откакто „ съветската “ му връзка дефинитивно е отпътувала в небитието, Василев е обърнал поглед зад океана. От спряган за сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в предишното, внезапно фараонът се оказа обкръжен от американски лобисти, свързани преди време с Централно разузнавателно управление на САЩ, а в този момент заработващи на частно и неуспели да устоят на паричния магнит на Василев. 50 000 $ на месец са доста пари, а против тях някогашният сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, понастоящем юрист – Джоузеф Огъстин, говорещ съвършено съветски език, се бил наел да вкара Василев в орбитата на закона „ Магнитски “. Веднага „ новината “, оповестена първо в съвсем незнайното в Европа електронно издание „ Тhe Hill”, е подета от медията – бухалка на обвинения Прокопиев – „ Дневник “, както и от уеб страницата на говорителката на Иван Костов – Стоянка Георгиева – „ Медиапул “. „ Тhe Hill “ е показано като „ авторитетно издание “, а Прокопиев и „ публицистите “ му в многогласие тръбят, че Василев щял да получи „ протекция “ по този американски закон. Всъщност цялостни нелепости. Но звучащи прекомерно добре в августовската горещина, бедна от към вести, и незабавно подети от ордата платени от Василев тролове в обществените мрежи, побързали да разясняват „ неприятните “, които в този момент щели да изпитат на гърба си силата на американските наказания, до момента в който менторът им Василев щял да се къпе в „ отбраната “, обезпечена от новото му качество на американски клеветник и „ герой срещу корупцията “.

За незапознатите законът „ Магнитски “ звучи тежко, достолепно и навежда мисли за американска народна власт, грижеща се да няма корупция по света. Всъщност обект на този закон въобще не са персони от калибъра на Василев, понастоящем обвиняем за началник на проведена незаконна група за източването на четвъртата по величина банка в страната. Законът, признат от администрацията на Барак Обама, е по съответен случай, обвързван с съветския юрист Сергей Магнитски и английският жител Уилям Браудър, и цели да бъдат наложени наказания на няколко на брой съветски жители, посредством вкарването им в „ черен лист “.


Стоянка Георгиева към този момент е в един тим с Любица Кулезич



В края на 2016г. действието му е разширено и за други страни, само че главният принцип е, че американската страна може да дефинира лист от съответни лица, по отношение на които да вкара ограничавания, изразяващи се в отвод на американска виза или запориране на активите им в Съединени американски щати. В закона не става дума за никаква „ отбрана “, американска правосъдна или друга индулгенция или нещо сходно, на което се надява Василев, с цел да избегне неоправдателна присъда в България и което беше публикувано като „ вест “ от новите му лобисти – американски „ другари “. И услужливо тиражирана незабавно от грантово подвластните медийни бухалки на задкулисието.

Видно е, че този път магнитът на Василев явно е привлякъл несъответствуващите хора, които за 50 000 $ на месец евентуално ще го заблуждават години наред, че Съединени американски щати и американския закон „ Магнитски “ могат да му обезпечат „ отбрана “, каквато освен че е невъзможна даже теоретично, само че и би представлявала груба интервенция във вътрешните работи на България, която е демократична страна, член на НАТО и съдружник на Съединени американски щати.
Магнитът „ Магнитски “ обаче ще бъде мощен най-малко още няколко седмици за Василев и присъдружните му наши и непознати лобисти, ще бъде предмет на разбори, отзиви на „ самостоятелни “ социолози и политолози, на публикации в „ Дневник “, „ Капитал “, „ Клуб Зет “, „ Медиапул “, „ Трансмедия “ и „ Фрог нюз “, на мотиви за участия на юристите му Константин Симеонов и Христо Ботев в утринните блокове на бТВ и BiT. Ще предпостави дежурното оплюване на българската прокуратура и страна, ще се подиграе за следващ път с излъганите инвеститори в КТБ, ще се опита да консолидира проваленото дясно пространство в битката му срещу правосъдната система. Поредната медийна дъвка, следващата скица на Василев и Прокопиев в битката им да получат помилван за закононарушенията си.


Константин Симеонов през ден взе участие в кабеларките bTV и BiT

И по този начин до идващия мизансцен, фиктивен от гравитиращите към фараона лобисти, който нищо чудно да бъде молба от Цветан Василев до севернокорейския водач Ким Чен Ун за обезпечаване на протекция. Май други „ демократични “ страни, които да защитят Василев и кражбите му от българското правораздаване, не останаха.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР