Цветан Василев крал безогледно от КТБ и буквално ползвал трезора

...
Цветан Василев крал безогледно от КТБ и буквално ползвал трезора
Коментари Харесай

Още за втората стенограма за КТБ: Цветан Василев крал безогледно от КТБ

Цветан Василев крал необмислено от КТБ и безусловно употребил трезора за персонална касичка. Това стана ясно от изнесената информация по време на политическите съвещания, провели се на 14 юли 2014 година при тогавашния президент Росен Плевнелиев, написа " Телеграф ". Както БЛИЦ заяви, стенограмата от срещата бе разкрита от президента Румен Радев по традиция в петък в края на работния ден, както бе направено и с тази от първата среща от 29 юни 2014 година Във втората среща вземат участие представители на парламентарно показаните обединения, тогавашният министър председател Пламен Орешарски, дружно с финансовия министър Петър Чобанов, бившето управление на Българска народна банка и основния прокурор Сотир Цацаров.

Именно от експозето, направено от обвинител номер едно, излиза наяве, че още тогава прокуратурата разкрила шокиращи обстоятелства. Огромна част от въпросните 67% от заемите на КТБ, които образуват описаните като дупка в трезора 3,4 млрд.лв. по думите на Цацаров са " сдружения, регистрирани на охранители и чиновници от КТБ или свързани с нея сдружения, които единствено са подписвали документите, предоставени им от господин Василев и от негови представители, без действително да са правили каквато и да е активност ".

Покъртителен е казусът, който основният прокурор цитира, с " охранител от пост едно " в офиса на КТБ, който получава 500 лева заплата, а има присъединяване в 3 компании, изтеглили десетки милиони левове заеми от банката. Въпросният надзирател знае, че има такива заеми, само че е осведомен единствено за отговорностите си по личния си потебителски заем, който на всичкото от горната страна е към друга банка.

" Има лица, които декларират, че офисът им е персоналният им автомобил, лица, които декларират, че просто подписват, както и пенсионер, който е шеф на сдружение, и декларира, че работата му е един път в месеца да бъде посетен от счетоводител и надлежно да подпише документите, които са му били показани ", споделя още Цацаров.

Въпросните 200 млн. лв., изчезнали от касата на КТБ, пък за които първоначално се твърдеше, че са изнесени с чували дни преди слагането й под необикновен контрол, в действителност са общ брой от всичките пъти, в които Цветан Василев е " пощипвал " кеш. В последния миг уплашени чиновници са пробвали да го прикрият като еднократно изтегляне.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР