Цветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965

...
Цветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965
Коментари Харесай

Цветанов: Миталов да не става повод за нова война между институциите

Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, началник на Евроатлантическия център за сигурност, предизвести през днешния ден, че казусът със съдията Андон Миталов не трябва бъде употребен за вътрешнополитически цели и да води до нова "война " сред институциите в България.

Цветанов говорѝ пред Клуб Z в коридорите на полемика за енергийната тактика на България в постройката на Делегацията на Европейската комисия в София през днешния ден, където той участва.

"Нека това (случаят "Миталов " - б.р.) да не докара до спомагателна борба сред институциите и да няма изненади ", сподели Цветанов във връзка на съдията от Специализирания углавен съд, който на 5 февруари Държавният департамент уточни като "замесен в сериозна корупция " и му забрани да влиза в Съединените щати.

Кирилов безапелационен: Уронен е престижът на правосъдната ни система!

Съдийската гилдия във Висшия правосъден съвет (ВСС) изиска от американските управляващи да споделят фактическите си учредения да наложат на Миталов ограничаващата мярка. Министърът на правораздаването Данаил Кирилов изиска Висш съдебен съвет да уволни Миталов. Съдийската гилдия при Висш съдебен съвет пък съобщи, че би трябвало да има доказателства, които да обосноват такава дисциплинарна мярка. Главният прокурор Иван Гешев отклони всички въпроси по случая към съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

Коментирайки напрежението сред президента Румен Радев и държавното управление, от което той "свали доверието " си, Цветанов сподели, че "и двете страни биха изгубили " от повишаване на опълчването си в предизборния интервал, в който страната ни навлиза.

Той добави, че конфликтът сред премиера Бойко Борисов и Радев отклонява страната от значимите въпроси на вътрешния и интернационалния дневен ред.

Цветанов сподели, че неговият център е получил удостоверение и от президентството, и от държавното управление, че техни представители ще вземат участие в среща, която той провежда на 26 февруари в София за самодейността "Три морета ".

Цветанов: Темата за импийчмънт е повече политически блъф, в сравнение с действителност

България е сред 12-те източно- и централноевропейски страни от районите на Балтика, Адриатическо и Черно море, които вземат участие в самодейността. Тя цели да сътвори районен разговор по значими за тях въпроси, в това число транспортната, цифровата и инфрастуркутрната съгласуваност.

Инициативата стартира на равнище президенти преди пет години, само че по-нататъшното ѝ развиване допуска включването на държавните управления.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР