Цветан Цветанов: „Петър Христов беше един доблестен и достоен човек!“

...
Цветан Цветанов: „Петър Христов беше един доблестен и достоен човек!“
Коментари Харесай

Владимир Зарков: Петър Христов „Достоен и доблестен“? Аз го знам като мутра, която ми завря автомат в лицето!

Цветан Цветанов: „ Петър Христов беше един героичен и заслужен човек! “ Когато чух това след разстрела на Христов, се задавих. Но в последвалото обожествяване на този човек в медиите, напряко се удавих. Дарявал, подарявал, спонсорирал…Хубаво, само че от кое място стартира всичко? Вие знаете ли и Ал Капоне какъв брой е дарявал в Ню Йорк? На какъв брой сираци е оказал помощ? Е това прави ли го подготвен за канонизиране?
Да, за умрелите или положително, или нищо! Но това, което се случва през днешния ден с Христов, на следващия ден ще ни го предложат за идната разстреляна екс-мутра, напазарувала си достолепие с тези мръсни пари, насъбрани в тези мръсни години.
С Петър Христов съм имал в средата на 90-те години един-единствен досег. Бях пишлегар-журналист и мислех, че всичко, което хвърчи, се яде. И написа! От бащата на един приятел (прокурор) инцидентно разбрах, че президентът на "Локомотив " Гражданско отделение е разследван за поръчка на ликвидиране. И го написах в тогавашния черно-бял “Меридиан Мач”.
Материалът излезе в понеделник, а във вторник трябваше да хвърча за Англия, след това до Уелс за квалификацията на нашите. Затова останах до по-късно в офиса. Към 20 часа се позвъня на вратата. Влязоха 4-ма колкото яки мутри, толкоз и смачкани от живота. Питаха кой е Зарков и ми предадоха хабер от Петър Христов да отида в офиса му. Оръжията им бяха на очевидно място и нямаше по какъв начин да откажа тази другояче толкоз общителна покана.
Офисът на “Дито” беше до ЦУМ. По подигравка на ориста един етаж над този на “Компакт”, компанията, която спонсорираше нашия вестник. В “чакалнята” пред кабинета на Христов висяха десетина като тези мутри, дето донесоха “поканата”. След 4 минути ме вкараха при предприемача. И тогава изслушах една от най-гадните и най-долни речи в живота си. Първо викна двама да ми покажат, че с рязаните си автомати могат да ме създадат целия в дупки. Обясни ми, че е толкоз богат, че всеки петък върви до Тайланд на кафе и масаж и тъй като поради мен пропуснал този уикенд, в този момент щял да прати да му докарат сестра ми. Държа се тъкмо като тези мутри от зората на “демокрацията”.
“Така, като те виждам с това якенце за 8 лв., ще те свитна и дори никой няма да те търси”, изясни още Христов. След което викна отново тези двамата с автоматите да ги пита дали да не ме заведат в “онзи офис с мъждукащата крушка”. А аз тъпака му крещя: Благодаря, но на следващия ден би трябвало да хвърча за Лондон. И бъдещият “благодетел” напряко откачи.
В последна сметка всичко завърши с едно опрощение във вестника, от което още ме е позор, тъй като тогава Христов НАИСТИНА беше разследван.
Ще кажете този е индивидуален случай!
Не, тогава такова беше всекидневието на господин Христов!
Питайте Иван Василев, дето гардовете на “Дито” завлякоха в гората и обесиха с главата надолу за една нощ, до момента в който не реши да преподпише с Локото. Как по този начин ще върви без пари в Левски? Някой преди време ми разправяше, че футболистът още от време на време се напикавал на сън от преживения смут.
Питайте и някогашната ни репортерка, която трябваше след всеки материал за случилото се в "Локомотив ", да върви при Христов за пояснения и други неща.
Питайте за какво Андрей Желязков трябваше да праща барети да пазят Сашо Марков след един мач в Горна Оряховица.
Питайте самите барети, които през 1995-а година нахлуха през прозорците в офиса на…”Компакт”. Точно по този начин, объркали с един етаж и вместо да нахлуят да арестуват Петър Христов, бяха натръшкали целия личен състав на димитровградската компания.
Питайте тези дето имат дълга, а не изборна памет като Влади Въргала. Вчера беше подготвен да си даде бъбрек на Христов, на следващия ден като нищо ще хариже подобен на Ирена Кръстева. Само тъй като пияната “мама” му разписа един път 20 000 лв. хонорар за ваучър на вестника, който по този начин и не се организира. Ама нали тогава “банкерчето” плащаше…Нищо че в този момент нямат нищо общо.

Владимир Зарков, http://7dnifutbol.bg
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР