Цветан Цветанов обвини Елена Йончева в престъпление, съобщи Корнелия Нинова

...
Цветан Цветанов обвини Елена Йончева в престъпление, съобщи Корнелия Нинова
Коментари Харесай

БСП обвини Борисов в лъжи, заплаши със съд Цветановl

Цветан Цветанов упрекна Елена Йончева в закононарушение, заяви Корнелия Нинова на конференция на Българска социалистическа партия. Причината са думи на Цветанов, които бяха представени от Нинова.

Според соцлидерката всичко се предписание поради разкритията на Йончева за най – огромните корупционни покупко-продажби на държавното управление - тази с оградата по границата ни с Турция.

Нинова разгласи, че Елена Йончева получава цялостната поддръжка на Българска социалистическа партия, заяви novini.bg.

"Искаме истината за оградата от Сотир Цацаров ", сподели още тя и попита за какво не им се дава отговор - прикрива ли се нещо.

Нинова изясни, че се обръщат към Сотир Цацаров, защото на 6 декември 2017 година е декларирал в Правната комисия на Народното събрание, че има три отчета на Агенцията за държавна и финансова ревизия, на ДАНС вследствие на сигнала на Елена Йончева.

По думите й Цацаров е декларирал, че в този отчет, че има завишение на плановата стойност на оградата.

"Този отчет е изпратен в основна прокуратура. Ние от една седмица желаеме от ДАНС резултат на отчета. Поискахме от гл. прокурор публично с писмо да ни информирa “, сподели Нинова.

„ Ще има ли формирано досъдебно произвеждане по оградата, за какви пари става дума, за какви повишения на действителната стойност “, попита Нинова и акцентира, че това са парите на българите.

Относно тематиката за истанбулската спогодба, Нинова съобщи: " Бойко Борисов излъга, че отдръпва Истанбулската спогодба “. Тя посочи, че не знае какъв консенсус търси Бойко Борисов, откакто подобен няма в обединението и в личната му партия.

„ Ако чака консенсус в Българска социалистическа партия – няма да го получи “, съобщи Нинова. Тя разясни, че конвенцията е разпределена на комисии. „ Ще повярваме в думите му, че ще я отдръпна, в случай че на следващия ден на съвещание на Министерски съвет държавното управление реши да си отдръпна импортираната в Народното събрание Истанбулска спогодба ", добави тя.

Във връзка със абсурда към желаната оставка на проф. Камен Плочев, Корнелия Нинова съобщи: "Ако се желае оставката на проф. Плочев, тъй като желае актуализация на бюджета през февруари, то от дълго време министър председателят трябваше да подаде своята ".

„ Г-н Плочев е направил нещо законно. Иска от Народното събрание актуализация на бюджета. Обвиняват го за какво през февруари желае актуализация на бюджета. Ако на този човек му се желае оставката за това, че е изискал актуализация на бюджета през февруари, то министър-председателят от дълго време трябваше да си подаде оставката ", съобщи Нинова.

Тя разясни, че през януари министър-председателят е изхарчил почти същата сума, която желае проф. Плочев, само че нелегално. „ Значи единият законно желае актуализация на бюджета, тъй като е угрижен за здравето на хората, другият нелегално изхарчи същата сума за един месец през януари, с цел да потушава протести и да си купи успокоение. Виждате ли разликата? “, попита Нинова.

По думите когато един човек е решил, че "държавата му е бащиния ", може да си прави каквото си желае. Тя обърна внимание, че през ръководството си ГЕРБ е сменила 10 министри на опазването на здравето и уточни, че сами си сменят шефовете на здравната каса.

„ Пълен безпорядък е, а хората не могат да се лекуват “, уточни Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия изиска актуализацията на здравния и националния бюджет мигновено да влязат в Народното събрание и още веднъж удостовери, няма да поддържат оставката на проф. Плочев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР