Цветан Цветанов обвини Елена Йончева в престъпление, съобщи Корнелия Нинова

...
Цветан Цветанов обвини Елена Йончева в престъпление, съобщи Корнелия Нинова
Коментари Харесай

БСП обвини в лъжи Борисов, заплаши със съд Цветанов

Цветан Цветанов упрекна Елена Йончева в закононарушение, заяви Корнелия Нинова на конференция на Българска социалистическа партия.

Причината са думи на Цветанов, които бяха представени от Нинова. Според соцлидерката всичко се предписание поради разкритията на Йончева за най – огромните корупционни покупко-продажби на държавното управление - тази с оградата по границата ни с Турция.

Нинова разгласи, че Елена Йончева получава цялостната поддръжка на Българска социалистическа партия. "Искаме истината за оградата от Сотир Цацаров ", сподели още тя и попита за какво не им се дава отговор - прикрива ли се нещо. Нинова изясни, че се обръщат към Сотир Цацаров, защото на 6 декември 2017 година е декларирал в Правната комисия на Народното събрание, че има три отчета на Агенцията за държавна и финансова ревизия, на ДАНС вследствие на сигнала на Елена Йончева. По думите й Цацаров е декларирал, че в този отчет, че има завишение на плановата стойност на оградата и несбъднат на възложителите. "Този отчет е изпратен в основна прокуратура. Ние от една седмица желаеме от ДАНС резултат на отчета. Поискахме от гл. прокурор публично с писмо да ни информирa “, сподели Нинова. „ Ще има ли формирано досъдебно произвеждане по оградата, за какви пари става дума, за какви повишения на действителната стойност “, попита Нинова и акцентира, че това са парите на българите.

Относно тематиката за истанбулската спогодба, Нинова съобщи: "Бойко Борисов излъга, че отдръпва Истанбулската спогодба “. Тя посочи, че не знае какъв консенсус търси Бойко Борисов, откакто подобен няма в обединението и в личната му партия. „ Ако чака консенсус в Българска социалистическа партия – няма да го получи “, съобщи Нинова. Тя разясни, че конвенцията е разпределена на комисии. „ Ще повярваме в думите му, че ще я отдръпна, в случай че на следващия ден на съвещание на Министерски съвет държавното управление реши да си отдръпна импортираната в Народното събрание Истанбулска спогодба ", добави тя.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР