Цветан Цветанов обсъжда енергийната сигурност и диверсификацията на енергийните източници,

...
Цветан Цветанов обсъжда енергийната сигурност и диверсификацията на енергийните източници,
Коментари Харесай

Цветанов и представители на САЩ затвърждават партньорството с България

Цветан Цветанов разисква енергийната сигурност и диверсификацията на енергийните източници, както и съдействието в бранш " Сигурност " и обмена на положителни практики и експертиза със зам.-помощник държавния секретар на Съединени американски щати Матю Бойс и посланикът на Съединени американски щати в България Ерик Рубин .

Представителите на Съединени американски щати и Цветанов дават висока оценка за двустранните срещи в последните месеци , измежду които срещите на премиера Бойко Борисов с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в Ню Йорк и със зам.-държавния секретар Джон Съливан в София.

Цветанов и Бойс разискаха двустранните връзки сред България и Съединени американски щати, като означиха високото равнище на съдействие във всички сфери от съвместен интерес. Подчертана е значимостта на България за стабилността в районите на Западните Балкани и Черно море .

Двамата регистрират, че затвърждаването на стратегическото партньорство САЩ-България и САЩ-ЕС е от основно значение за сполучливото противопоставяне на опитите на трети страни за дестабилизиращо въздействие в Европейски Съюз и района, за уронване на демократичните полезности и за редовно неуважение на интернационалното право .

 Борисов желае бойни самолети, с които нашите да побеждават
Борисов желае бойни самолети, с които нашите да побеждават

Ситуацията в региона се усложнява

Надяваме се българските Военновъздушни сили да летят на Ф-16 за отбрана на българския народ, разяснява през вчерашния ден зам.-държавния секретар на Съединени американски щати Джон Съливан при визитата си в България.

Припомняме, Съливан имаше срещи с президента Румен Радев, с премиера Бойко Борисов и с военния министър Красимир Каракачанов. България изцяло извършва поетите задължения към НАТО , увери министър председателят Борисов.

Президентът Радев на срещата си с американския зам.-държавен секретар съобщи, че страната ни се стреми към съдействие с бъдещия снабдител на военен изтребител за армията ни.

С военния министър Красимир Каракачанов американският политик разискаха районната сигурност .

Американското държавно управление не поддържа плана " Турски поток " съобщи зам.-държавният секретар Съливан.

 Дежа вю? Българската газова тръба се изправя пред контрола на Европейски Съюз
Дежа вю? Българската газова тръба се изправя пред контрола на Европейски Съюз

Еврокомисар и американски посланик подлагат на критика северен и турски поток, и преноса през България

Припомняме, предходната седмица енергийният министър Теменужка Петкова разгласи, че " Булгартрансгаз " е на финала на процеса за основаване на борса за търговия с природен газ в България.

Все още няма никакви публични договорености за " Турски поток " и " Северен поток 2 " , съобщи посланика на Русия у нас Анатолий Макаров по време на годишната си конференция пред български медии в София.

Нямало публична информация, че тръбата ще се пренасочи от Турция към Гърция за Италия , каквато информация се появи по-рано, след срещата на съветския президент Владимир Путин с министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас.

" Чух, че дори тръбата се назовава " Български поток ". Ципрас фактически пристигна в Москва и води договаряния на тази тематика, " Турски поток " да мине през Гърция за Италия. Но това към този момент са единствено изказвания ", изясни Макаров.

" Турски поток " изрично влиза на територията на България , съобщи Борисов на 30 май след срещата си с президента на Русия Владимир Путин .

Гръцкият министър председател Ципрас разяснява преди срещата си с Путин, че желае да трансформира Гърция в енергиен център . След самата среща, Гърция разгласи визитата на Ципрас в Русия за безусловно сполучливо .

 Върви се към
Върви се към " Български поток ", разгласи Борисов

" Южен поток " е спрян в мандата на Българска социалистическа партия, поради корупционни схеми в публични поръчки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР