Цветан Цветанов може да е сдал всички партийни постове, но

...
Цветан Цветанов може да е сдал всички партийни постове, но
Коментари Харесай

Призракът на Цветанов броди между България и Страсбург

Цветан Цветанов може да е сдал всички партийни постове, само че цветанцветановщината ще продължи да върви по петите ни и да ни бие с тоягата по главите до цялостно затъпяване.

Любопитно е да вземем за пример каква сума ще се получи, в случай че пресметнем санкциите, наложени до момента от Европейския съд по правата на индивида, поради безумните изцепки на тогавашния вътрешен министър? По груби сметки излиза някъде към милион и половина лв., извадени от нашите джобове. Само поради шумните провали на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата по мегаделата "Октопод ", "Медузи ", "Касоразбивачи " сме платили към 200 000 евро...

Както е тръгнало, ще има да плащаме и за една друга шумна разработка на Министерство на вътрешните работи - прословутото следствие против четирима лекари от Горна Оряховица от 2010 година за гибелта на новородено бебе. Тогава те бяха задържани по обвиняване, че са предизвикали гибелта на детето. А Цветанов, като началник на вътрешното министерство, си разреши да изчете от парламентарната естрада разкрити материали, добити от подслушани диалози сред докторите. "Едно живо бебе е съзнателно умъртвено и не му е даден късмет ", мелодраматично съобщи той. Оказа се обаче, че бебето е мъртвородено, а и съдът на три инстанции потвърди, че освен четенето на СРС-тата от Цветанов, само че даже и самото подслушване е нелегално, защото позволение за него е било издадено по отношение на друго следствие. Върховният касационен съд си сподели окончателната дума и дефинира на доктор Михаил Милатович, един от задържаните, прокуратурата да заплати 40 000 лв. обезщетение за нанесените му морални вреди.

Този случай е илюстрация, какъв брой рискова може да е симбиозата сред несръчен общественик и послушна прокуратура. Срещу Милатович въобще не бе повдиганото обвиняване, единствено че това не попречи на някои представители на прокуратурата да поддакват на Цветан Цветанов, че докторите са направили тежко закононарушение. И даже да разрешат на тогавашния МВР-началник да огласи наличието на записите от СРС-тата.

Няма да се изненадам, в случай че и тази история стигне до Европейския съд за правата на индивида. Всъщност, нищо чудно освен доктор Милатович, само че и останалите трима лекари, които несправедливо и жестоко бяха направени за срам, да си потърсят правата в Страсбург. Там ще ги схванат, тъй като от дълго време са наясно с ненадминатите качества на нашите Министерство на вътрешните работи и Темида да сътворяват гафове. Бедата е, че моралното задоволство, което получаваме след справедливите решения на Европейски съд по правата на човека, ни излиза прескъпо. Да струваше колкото един апартамент с асансьор, да махнеш с ръка и да забравиш за парите. Ама не е по този начин, а и простотията у нас сякаш се развива в геометрична градация...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР