Цветан Цветанов е освободен от всички ръководни постове в ГЕРБ,

...
Цветан Цветанов е освободен от всички ръководни постове в ГЕРБ,
Коментари Харесай

Националното събрание на ГЕРБ реши Цветанов да напусне всички постове

Цветан Цветанов е освободен от всички управителни постове в ГЕРБ, реши националното заседание на партията. Бившият началник на най-голямата група в Народното събрание подаде оставка след абсурда Апартаментгейт. Вместо Цветанов и посланикът в Израел Румяна Бъчварова в изпълнителната комисия на ГЕРБ влизат ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и Тодор Тодоров. Лидерът Бойко Борисов изиска да се сътвори Етична комисия, която да следи за държанието и да прави лични инспекции на партийните членове.

Очакванията, че правилни на Цветанов хора може да се опълчват на неговото овакантяване и да провокират напрежение в партията, се оказаха несъстоятелни. Измежду повече от хиляда присъстващи единствено 10 гласоподаваха срещу оставката, а 11 се въздържаха. Лидерът на ГЕРБ благодари за лоялността на Цветанов и разчете в резултатите от това гласоподаване доказателство за дисциплината в партията.
Бойко Борисов - ръководител на ГЕРБ: Представяте ли си какъв брой би било занимателно в този момент да кажа отдръпвам точката за Цветанов, той остава, няма да си дава оставка, каквото направиха в Българска социалистическа партия?
Борисов разяснява, че всички ги гледат под лупа и по тази причина ГЕРБ са тръгнали към понижаване на държавното финансиране за партиите.

Опозицията нямаше съответно предложение за размера на дотацията и ги победихме преди един месец със остарялата дотация, уточни той.

Бойко Борисов: Е, по какъв начин по този начин унищожаваме опозицията със дотации или без дотации?
За да се запуши дупката при пониженото финансиране от страната, Борисов изиска изпълнителната комисия да дефинира нов размер на членския импорт в ГЕРБ, като хората на високи позиции да заплащат повече.

Ключовото разбиране в речта на Борисов беше правдивост. Той уточни, че за 10 години ръководство ГЕРБ са постигнали доста. Но това не е задоволително. Борисов сподели, че не му е прелестно да се занимава с нарушавания по места, да му се оплакват хора, да търси той кмета на Пловдив и да отстранява други кметове.
Бойко Борисов: Всеки един от вас, помните ли на предходната конференция ви говорех за сини и червени лампички, вие не ме разбрахте. Не ме схванаха и тези с къщите за посетители, не ме схванаха и други, не ме схванаха и в Пловдив, въпросният кмет. Няма да има благосклонност за никого, другояче партията няма да съществува.
Борисов поръча за идните локални избори доста деликатно да се огледат претендентите, а на събранията за тяхното издигане да се позволяват всички жители, а освен членове на партията. Препоръча да се стартират съумели хора и да не се позволява локалният феодал да ги стопира.

Бойко Борисов: Колкото и да сме положителни - думата правдивост и дали не сме се самозабравили, дали не сме станали доста лъскави, дали не сме станали доста номенклатура му викаха едно време
Борисов разкритикува локалната организация в Плевен, която не се е показала добре на изборите, макар многомилионните вложения в район. ГЕРБ би трябвало да се обновява и ще има промени, уточни Борисов. Единствено при развиване на стопанската система ГЕРБ може да подсигурява растеж на приходите.

Бойко Борисов: И това е единственият проблем пред партията - правдивост и близо до хората, като те видят да си същият като него. Щото другояче споделят, да, само че виж във властта по какъв начин смени походката, има един анекдот доста прекрасен. Не желая да сменяте походката.
Националното заседание този път продължи рекордно малко - единствено един час. След края му към този момент освободеният Цветан Цветанов оповести, че работи върху основаването на неправителствена организация за разбори и прогнози в областта на сигурността. И още една тематика, обвързвана с националната сигурност - Бойко Борисов разгласи, че в сряда държавното управление ще разисква отчета за покупката на изтребители F-16 от Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР