Цветан Цветанов Ден след като социологическата агенция на члена на

...
Цветан Цветанов Ден след като социологическата агенция на члена на
Коментари Харесай

Цветанов се закани да изненада БСП като открадне нейни кметове


Цветан Цветанов

Ден откакто социологическата организация на члена на необятното управление на Българска социалистическа партия Юрий Асланов " Афис " предвеща, че ГЕРБ е напът да загуби ролята си на първа политическа мощ, заместник-председателят на ръководещата партия загатна, че групировката му може да ″открадне″ някои от кметовете на социалистите.

Вторият човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов, изясни пред публицисти в Благоевград, че социалистическата партия ще остане сюрпризирана. ″За огромна наслада доста от техните кметове, които имат доста мандати, към този момент виждат, че Българска социалистическа партия не е партията, за която са считали, че би трябвало да ги представлява″, сподели той.

″От всичко, което ние вършим, се вижда коя е партията, която в действителност може да отговори на упованията на хората и гласоподавателите. Ние сме диалогични и ценим качествата на фрагментите, които фактически имат капацитет да подкрепят съответните кметове при взимането на значими решения ", съобщи Цветанов, представен от БНР.

От изявлението на Цветанов се разбра, че кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов следващата година още веднъж ще е претендент за поста. Според Цветанов той е трансформирал образа на града, откакто се е възползвал чудесно от Националната стратегия за енергийна успеваемост.
" Управленските мандати на Камбитов потвърждават, че ГЕРБ е направила добър избор и по тази причина Благоевград не би трябвало да мисли за друга кандидатура за кмет за идните локални избори ", акцентира Цветанов.
Той също по този начин оспори косвено социологическите данни на " Афис " от неделя, съгласно които електоралната ножица сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия се е затворила. Според организацията в случай че се стигне до изключителни парламентарни избори, 22.9% биха подкрепили ГЕРБ, а 22.6% – Българска социалистическа партия. Разлика от 0.3% е статистически пренебрежителна.

По думите на Цветанов обаче проучване, поръчано от ГЕРБ, сочи тъкмо противоположното, че преднината на неговата партия пред социалистическата е 4 на 100.

Той посочи също, че най-вероятно локалните избори ще са в края на септември идната година.
Предходния парламентарен избор бе пагубен за Българска социалистическа партия, по тази причина и социалистите настояват импровизирано, че към този момент са почнали ранната подготовка за него.

Социалисти подозират, че ГЕРБ най-вероятно ″обикалят″ кметицата на Троян Донка Михайлова, която ръководи града с неофициалната поддръжка на Борисовата партия. Заради напрежения сред кмета на Правец Румен Гунински и зам.-председателя на Българска социалистическа партия Кирил Добрев част от левицата счита, че ГЕРБ може да опитат да ″откраднат″ точно Гунински. Друга алтернатива за ГЕРБ е кметът на Сопот Деян Дойнов, само че той пък бе изключен от социалистите през март, тази година след скандал сред него и Българска социалистическа партия. Напрежението в Сопот настъпи след остраняването от Българска социалистическа партия на зам.-кмета на общината Николай Новаков, което пък докара до уволнението от общинска администрация на членове на Българска социалистическа партия, намерено застанали срещу дейностите му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР