Цветан Цветанов често е забелязван да посещава две жилища в

...
Цветан Цветанов често е забелязван да посещава две жилища в
Коментари Харесай

Цветанови ли са Весковите къщи на Пирин голф?

Цветан Цветанов постоянно е забелязван да посещава две жилища в комплекса Пирин голф сред Банско и Разлог. По самопризнание на неговия вложител Йордан Каназирев в пресата, сигурно най-малко единият парцел е на близкия му артист Веселин Маринов. Ако се има вяра на локалните хора и на източници от ГЕРБ обаче, действително може и двата да са на Цветанов.

Самият бизнесмен е правил неведнъж и освен това демонстративно компания на някогашния втори човек в ГЕРБ, дружно с познатия ви от ред изявления на 19 минути различен воин от този край – също строителен бизнесмен и районен координатор на ГЕРБ Шапката, да се веселят и да прекарват хубаво време дружно, без значение дали по белите писти на Банско или на зелената ливада на и към голф игрището в съседство.

Кой е предприемачът Каназирев? Той е притежател, с изключение на на Пирин голф, също и на банкрутиралия поради задължения от 38 000 000 евро – 75 000 000 лв. строителен колос Балканстрой. В София той се прочу с опита си да пробие в пътното създаване. Така направи обекта си на ъгъла на ул. Георги Софийски и бул. Ив. Е. Гешов, че един път отворен, се наложи да бъде затворен за доработване – това си беше първи по рода си случай в столицата. Фирмата влезе като подизпълнител и при втората линия на метрото. Ала през май 2016 година публично беше оповестена в неплатежоспособност.
Това обаче не попречи да продължи да взе участие в двата консорциума, които вършат така наречен Воден цикъл на Банско. За него бяха отпуснати един път 89 400 000 лева, а повторно 33 170 034,99 лева, освен това от еврофондовете, от кабинетите Борисов 1, където Цветанов беше вицепремиер, и Борисов 3.

При работата по първия стадий, дали заради неумение на строителя или заради надценяване на силите му, Банско остана разкопано четири зими за смут на вложителите в неговия туризъм. Не е инцидентно, че през последните два сезона, последвали мощните разкопки, курортът бележи оттегляне и спад на посетителите – доста непознати посетители отхвърлиха да одобряват калищата като аткракция, простряна на 25 улици. Такъв мащаб би бил застрашителен за милионна София, а за 200 пъти по-малкото Банско си беше чист смут.

На всичкото от горната страна, на обекта почина и служащ, за който след това се оказа, че нямал трудов контракт.
Интересно е, че в единия консорциум участваше и компанията Хидрострой, станала хитова около булеварда във Варна за 46 млн.лв. на километър, който три пъти се разпадна в първия месец след откриването си с 9 месеца забавяне, мина през трибуните на стадион и какво ли още не. Напомняме, че неин шеф е някогашен общински консултант от ГЕРБ във Варна, също кадър на Цветанов.

Вероятно всички тези съвпадения са инцидентни, само че звучат забавно, подредени в пъзел, нали?
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР