Цветан Ценков, подкрепен от местна коалиция, водена от СДС, изглежда

...
Цветан Ценков, подкрепен от местна коалиция, водена от СДС, изглежда
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Във Видин кандидат на СДС печели срещу кандидат на ГЕРБ

Цветан Ценков, подсилен от локална коалиция, водена от Съюз на демократичните сили, наподобява е новият кмет на Видин. Това твърди " Галъп Интернешънъл " пред Българска национална телевизия.
Според социологическата организация, която цитира 100% редом броене, Ценков взема 57,8% от вота на балотажа. Съименникът му Огнян Ценков, подсилен от ГЕРБ, печели 39,7% поддръжка.
Интересен факт е, че за тези избори на национално равнище ГЕРБ и Съюз на демократичните сили подписаха съглашение за коалиция. Във Видин, обаче, нещата са разнообразни, като в локалната коалиция, подкрепяща Ценков, са още Национална движение „Симеон Втори", Нова опция, ЗНС, Български земеделски народен съюз, БДСР.
Пред Националната телевизия Ценков увери, че ще работи добре с Огнян Ценков, който е лидер на листата на ГЕРБ в Общинския съвет. " По най-бързия метод ще се провеждам - да желая мощна поддръжка от всички политически партии за Видин и Северозапада ", акцентира Цветан Ценков. Той сподели, че в тази ситуация не става въпрос за парламентарна политика и че има доста другари както в ГЕРБ, по този начин и Българска социалистическа партия и че ще се опита да убеди всички, че е извънредно диалогичен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР