Цветан Соколов спечели българското дерби срещу Матей Казийски. Родният диагонал

...
Цветан Соколов спечели българското дерби срещу Матей Казийски. Родният диагонал
Коментари Харесай

Цветан Соколов спечели българското дерби! "Лубе" е на полуфинал, Казийски отпадна

Цветан Соколов завоюва българското дерби против Матей Казийски. Родният диагонал и неговият " Лубе Чивитанова " победиха като посетители " Верона " с 3:1 гейма (25:20, 25:23, 21:25, 25:17) и след триумфа си вкъщи преди седмица се класираха за полуфиналните плейофи.

Най-резултатен в мача беше Стефан Бойер, който се регистрира с 19 точки. Над всички за спечелилите пък беше Йоанди Леал с 16, като по 15 пункта прибавиха Цветан Соколов и Роберланди Симон. Матей Казийски приключи с 14.

Още в самото начало, след ас на Бруно Резенде, гостите поведоха с 2:0. Мощните блокади на Цветан Соколов и Йоанди Леал бързо усилиха задатъка на 6 точки. Роберланди Симон, с 2 директни точки от начален удар, увеличи преимуществото на 8 за 11:3. Френският диагонал на " Верона " Стефан Бойер понижи пасива на 3 точки, преди Османи Хуанторена да блестне за " Чивитанова " и да оформи крайното 25:20.
Снимка: legavolley.it
Във втория гейм домакините стартираха по радикално друг метод. С два бързи блок-аута на Манави и ас на Бойер играчите на Никола Гърбич поведоха с 12:7. Цветан Соколов отговори на предизвикването, отправено при начален удар, приближавайки отбора си за 14:16.

Още един ас, този път на Хуанторена, възвърне равенството в срещата при 18-а точка. Последваха дълги и нервни разигравания, в които спечелили се оказаха възпитаниците на Фердинандо Де Джорджи, които поведоха с 2:0 гейма след 25:23.

Третата част стартира равностойно, като до 12:12 нито един от двата отбора не беше достигнал до 2 точки задатък. Ударена антена от Бойер, офанзива на Соколов по късия диагонал и сполучливо нахлуване през центъра на Симон дадоха преимущество от 4 точки за гостите за 18:14, което ги приближаваше към полуфиналите.
Снимка: legavolley.it
Не на това мнение беше Матей Казийски, който записа 4 аса, с които " Калцедония Верона " върна очакванията си в срещата, намаляйки своето занемаряване на 1:2 гейма.

В четвъртата част " Лубе Чивитанова " сподели предимство и бързо стигна до продобиване на мача и четвъртфиналната серия с 25:15 и 3:1 гейма.

На полуфиналите Цветан Соколов и компания ще се изправят против спечелилия от двойката " Падуа " - " Тренто ". Седмите в класирането взеха втората среща с 3:0 гейма и съперникът на родния диагонал ще бъде решен след изиграването на решителен трети мач.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР