Цветан Петров - синът на потърпевшия, показва фишовете, които е

...
Цветан Петров - синът на потърпевшия, показва фишовете, които е
Коментари Харесай

Шофьор получи и плати два фиша за едно и също нарушение

Цветан Петров - синът на пострадалия, демонстрира фишовете, които е получил татко му.

" Нарушението е от 16 октомври предходната година, само че получихме първия фиш през юли тази година. То е за превишаване на скоростта със 17 километра в час на територията на община Правец. Този фиш беше обезщетен. Но предходната седмица - на 21 октомври, при рутинна инспекция татко ми е бил спрян. Полицаите откриват, че той има различен невръчен фиш. Глобата е 300 лв. за превишаване на скоростта със 32 километра в час. Нея също я платихме ", показва мъжът.

От фишовете обаче излиза наяве, че те са издадени за едно и също нарушаване, в същия регион, с идентични дата и час.

" Дори една и съща е и мобилната камера, която е снимала нарушаването, само че се оказва, че са две разнообразни нарушавания, което е абсурд. В първия случай санкцията беше 50 лв., от която платихме 35 лв. поради отстъпката. Във втория случай - от дължими 300 лв. платихме 210 лв. - още веднъж поради отстъпката ", съобщи Цветан Петров.

Той акцентира, че към момента не се е свързвал с полицията, с цел да разбере за какво има повтаряне на фиша. " Свързах се първо с малкия екран, тъй като сходно нещо не ми се случва за пръв път. Имам сходни случаи и със служебния си автомобил. Пак октомври предходната година съм превишил скоростта със служебната кола. В службата получихме два фиша, които са издадени за нарушаване, което е осъществено в границите на три минути на едно и също място от една и съща камера, която ме е снимала ", описа той.

И добави, че компанията му е изпратила писмо до Министерство на вътрешните работи с запитване по проблема.

" От отговора на Министерство на вътрешните работи излиза наяве, че е осъществена инспекция и единия от фишовете е анулиран. Но не излиза наяве дали става дума за софтуерна неточност, неизправна камера или друго ", уточни Цветан Петров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР