Цветан Найденов предприе прехода с благотворителна целОткриха младежа, който тръгна

...
Цветан Найденов предприе прехода с благотворителна целОткриха младежа, който тръгна
Коментари Харесай

Откриха невредим бедстващия турист в Пирин

Цветан Найденов предприе прехода с благотворителна цел

Откриха младежа, който потегли с благотворителна цел на поход през Пирин. Цветан Найденов трябваше да стигне от село Ощава до Банско, само че зимата в планината го застигна и се наложи да бъде спасяван.

Всичко за Цветан върви по проект до късно нощес. Тогава в планината стартира да вали - първо дъжд, а по-късно и сняг. Намерението му да възпламени огън, с който да се стопли и да си опече кора от дърво за ястие, се провалят.

„ Опитах се да си запаля огън. За страдание има ги от време на време и тези дни, когато просто не става. Правиш всичко по учебник обаче не се получава. Но съумях да дремна няколко часа. Подслонът ме пазеше от дъжда и снега, който стартира да вали още през нощта ”, споделя Цветан.

На сутринта обаче снегът се усилва, а с това възможностите му да покори планината гладен с раница на гърба понижават фрапантно. 

Цветан споделя, че в планината е имал срещи с големи глигани и сърни . Забелязал и следи от мечки, само че в нито един миг не е бил обезпокоен. 

От Планинската избавителна работа, които помогнаха на Цветан да се прибере, за следващ път предизвестяват, че в никакъв случай планината не би трябвало да се подценява и туристите не би трябвало да рискуват живота си.

Раницата с облеклата за предпазеното жилище Цветан въпреки всичко ще занесе в Банско, само че не с преход през Пирин планина, а с автомобил./ Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР