Цветан Найденов и двама негови приятели, които му помагат в

...
Цветан Найденов и двама негови приятели, които му помагат в
Коментари Харесай

Млад ентусиаст тръгна на поход в Пирин без храна и вода

Цветан Найденов и двама негови другари, които му оказват помощ в подготовката са обединени от самодейността " Оцеляване с идея - Пирин ". Идеята им е, Цветан да придвижи дарения, които са събрали за потребителите на Защитените жилища в Банско, като пресече пешком Пирин, тръгвайки от село Ощава. В жилищата живеят 15 души в неравностойно състояние, които имат потребност от зимна екипировка.

Цветан потегли на прехода единствено с облеклата на гърба си, нож, магнезиева запалка и раницата, в която са част от даренията. Идеята му е да снима и по-късно да покаже по какъв начин може да се оцелява при рискови условия в дивата природа.
Цветан Надейнов: С водата не мисля,че ще е огромен казуса, защото сняг има на всички места, в това число и тук, където е към момента н иско. А с храната може би ще има по- огромен проблем, само че пък е предизвикателство.
Маршрутът, който ще измине Цветан е към 20 километра, би трябвало да бъде в Банско на следващия ден към обяд. Младежът се движи по авансово набелязан терен, който обаче в никакъв случай не е изминавал.
Цветан Надейнов: Движа се нагоре, ще се опитам да изляза на билото, виждам слънчице.
Цветан ще нощува в лагер, който самичък ще направи, за задачата обаче не е взел нито палатка, нито спален чувал. Той ще бъде в непрекъсната връзка с приятелите си, а планинските спасители в Банско също за известени за трасето, по което ще мине.
Светослав Атанасов: Всяка планина си има своите рискове и в никакъв случай не би трябвало да подценяваме, тъй като шегуваш ли се с прир одата, природата се майтапи с тебе.
Останалата част от събраните дарения трите момчета ще доставят с автомобил до предпазените жилища в Банско към Коледа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР