Цвета Караянчева удостои с почетния плакет на НС директора на

...
Цвета Караянчева удостои с почетния плакет на НС директора на
Коментари Харесай

Врати на щастието в Италианския лицей

Цвета Караянчева удостои с почетния плакет на Народно събрание шефа на НУКК Величка Велянова Посланик Балди даде обещание на децата подпомагане за тяхна галерия в Народното събрание в Рим
Уникални цветни порти, знак на щастието и другарството, посрещат цяла седмица народните представители в мига, щом преминат през служебния вход на Народното събрание, с цел да заемат работните си места. Слънчевата усмивка преди Коледа е дело на учениците от втори и трети клас на Националния образователен комплекс по просвета с Лицей за проучване на италиански език и просвета в Горна баня.  Под вещото управление на своя ментор - художника Иван Яхнаджиев, дребните създатели се трудели по две седмици върху преобразяването на всяка от вратите, които в сряда бяха тържествено показани на специфична галерия в Народното събрание. Вратите са не просто изрисувани. В картините по типичния за Яхнаджиев жанр са вградени мъниста, пайети, брокат, донесени от децата, тъй че картините безусловно оживяват. Заедно с четирите порти на щастието и другарството дребните гении от НУКК показаха на изложбата и свои рисунки.
Всъщност, вратите картини са входните порти на класните стаи на 2а, 2б, 2в и 3а, описаха учениците. От идната седмица, те ще бъдат върнати на местата им, с цел да радват децата в учебното заведение.
 Тази галерия е образец какво прави изкуството за възпитанието на децата. След до момента с изкуството те стават доста по-добри, доста по-чисти, доста по-извисени, сподели шефът на Националния образователен комплекс по просвета с Лицей за проучване на италиански език и просвета в Горна баня Величка Велянова на церемонията в Народното събрание. Тя прикани законотворците, когато разискват тактиката за възпитателна работа с учениците, да имат поради, че изкуството е велика мощ, която преобразява и възпитава.
В нашето учебно заведение има над 100 порти. Няма по какъв начин Министерство на културата да ни обезпечи толкоз средства, с цел да ги сменим всички. Така се роди концепцията на тези дребни художници и на господин Яхнаджиев за нов живот на вратите на класните стаи, описа още госпожа Велянова. Тя акцентира, че в учебното заведение в Горна баня има още доста произведения на децата, безпределно забавни и красиви, само че те са на големи пана, които не могат да се изложат в Народното събрание. Затова тя предложения управлението на Народно събрание и депутатите да посетят учебното заведение по просвета и да се насладят на детското творчество.
Още в понеделник, когато влязох през този вход в Народното събрание се изумих от хубостта на вратите, те зареждат всички нас с позитивна сила, сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която тържествено откри изложбата. Вашите картини преливат от непорочност, светлина, хубост, от слънчеви лъчи. Много ви благодаря, че сте тук, тъй като ни вдъхновявате и обогатявате, сподели Караянчева. И се обърна към децата с думите: " Вие сте бъдещето, сигурна съм, че ще израснете почтени, смели и умни младежи, които ще продължат да управляват страната, с цел да се сбъдне желанието на всички нас да живеем по-добре ".
Почетният плакет на Народното събрание връчи Цвета Караянчева на Величка Велянова. Вие сте образец за възпитател, началник и човек, обърна се към нея Караянчева.
Имах достойнството 8 години да бъда принципал на НУКК. За това време станах очевидец на целия развой по какъв начин едно учебно заведение може да се трансформира в елитно и мечтано от всички родители, освен това в цялата страна, съобщи и ръководителят на комисията по просвета в Народно събрание Вежди Рашидов. Разбира се, това се дължи на неговия началник Величка

Велянова, жена с престиж и темперамент, добави той. А преди формалната гала в диалог с дребните създатели Рашидов им сподели: Помнете, имате най-великата директорка.
Днес виждаме утрешните огромни гении на България, съобщи и заместник-министърът на културата Румен Димитров. В Министерство на културата извънредно доста се гордеем с учебното заведение по просвета и с достиженията на неговите възпитаници, добави той.


Това не са първите изрисувани порти, първата е в нашето посолство и е поставена на най-хубавото място, тъй че всеки, който влезе да вижда първо нея, сподели посланикът на Италия в България Стефано Балди. Децата са благословени с това хубаво учи  Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР