Цвета Караянчева Не е имало сделка БСП да са кротки

...
Цвета Караянчева Не е имало сделка БСП да са кротки
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Не е имало сделка с БСП за главата на Главчев


Цвета Караянчева

Не е имало договорка Българска социалистическа партия да са кротки по време на европредседателството, а в подмяна Димитър Главчев да напусне председателското място в Народното събрание. Това сподели в сряда пред бТВ новият ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя бе определена на поста предходната седмица откакто предшественикът й подаде оставка поради скандал с опозицията, в резултат на който от Българска социалистическа партия оповестиха, че напущат пленарната зала и няма да участват на съвещанията.

" Опозицията е за това – да слага ръководещите в сложни обстановки и ръководещите да вземат мъдри решения, никой няма да запуши устата на опозицията ", добави тя.

" Ние също имаме 95 депутати, които имат задоволително причини и няма да оставят опозицията сама да приказва ", сподели тя.

По думите й никой не е желал от опозицията да бъдат по-кротки.

" Беше се натрупало доста напрежение, Димитър Главчев имаше опция да избира, никой нищо не му е налагал ", добави Караянчева. Той е човек с достолепие и взе своето решение, добави тя.

В отговор на упреците към нея, че е доста вироглава и избухлива, има изострен език и не е правист, Караянчева съобщи, че никой не може да бъде способен за ръководител на Народното събрание и постоянно има какво да се учи.

" Вярно, аз съм машинен инженер, само че знаете, че има екип от адвокати, които оказват помощ на Народно събрание, имаме доста добър юридически отдел, имаме положителни референти, имаме сътрудници адвокати, които във всеки един миг са разполагаем. В последна сметка човек не може да знае всичко и човек се учи ", изясни новият ръководител на Народно събрание.

" Относно моя темперамент, мисля, че за тези 6 месеца демонстрирах, че мога да преглътна страстта си. Ще се опитам да продължа в същия дух, тъй като ръководителят би трябвало да бъде пръв измежду равни. Ще се опитам да бъда повече равна, в сравнение с първа и да импортирам успокоение в залата ", добави тя.

" Всеки има право да се изрича, тъй като ние сме 240 народни представители и всички имат зад тила си доста гласоподаватели и, в случай че запушиш устата на един, това значи, че не даваш опция на гласоподавателя да каже какво мисли, а националният представител е там, с цел да споделя какво мислят хората в района, какво желаят да се промени. Ще се опитам да не позволявам личностни нападки, само че човек в никакъв случай не може да се закълне в нещо на 100%. Ще забележим, времето ще покаже ", разяснява още тя.

На Цвета Караянчева щяло да й липсва, че няма да може да се изрича експресивно и да взема страна в разногласия. " Трябва да затрупвам пристрастията си от време на време, тъй като би трябвало да бъда безусловно и аргументирана и невъзмутима ", добави ръководителят на Народното събрание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР