Цвета Караянчева мери сили с министър на ППДБ в Пловдив-областЮристката

...
Цвета Караянчева мери сили с министър на ППДБ в Пловдив-областЮристката
Коментари Харесай

Стари муцуни поведоха по две листи

Цвета Караянчева мери сили с министър на ППДБ в Пловдив-област
Юристката Рая Назарян оглави листата на ГЕРБ-СДС в 24 МИР

Делян Добрев води в Разград и Хасково

Съставът на 50-то Народно заседание може да наподобява прекалено много на досегашния парламент, защото и ГЕРБ-СДС, и ППДБ заложиха на депутатите си с опит за предизборната акция. Тома Биков от ГЕРБ-СДС ще е лидер на листата в Силистра, само че е в състава и на листата за 23 МИР - София. Юристката Рая Назарян оглави листата на ГЕРБ-СДС в 24 МИР в столицата.

Проф. Костадин Ангелов - във Велико Търново, Росица Кирова - във Видин, Деница Сачева - в Добрич, Христо Терзийски - в Кюстендил, Николай Нанков ще води още веднъж листата за предварителния парламентарен избор в Ловеч, Екатерина Захариева - в Пазарджик. Във Варна от ГЕРБ-СДС още веднъж издигат Даниел Митов, само че на избираемата четвърта позиция е подложен и футболистът Кристиан Ганчев.

Кирил Петков (ППДБ) води листите на обединението в Перник и в 23 МИР в София.

Познати лица в леко изменена настройка влизат и във варненската листа на ППДБ. Начело още веднъж е Даниел Лорер, а втори е доктор Ивайло Митковски (ДБ). Третата позиция е за коремния хирург доцент Антон Тонев (ПП). На последните избори той бе подложен под №4, само че не съумя да влезе в Народното събрание, където преди този момент оглавяваше здравната комисия, защото с преференциален избор бе преместен от седмата в листата Стела Николова (ДБ), която в този момент е четвърта. Бившият народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и началник на полицията Наско Рафаилов пък оглави листата на “Синя България ” във Варна.

Листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив област ще води някогашният началник на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя ще е лидер и в своя изборен регион Кърджали. От ППДБ издигат за лидер в Пловдив област Богдан Богданов, който беше министър на стопанската система. Досега от ППДБ там лидер беше Росен Костурков, който обаче разгласи преди месец, че напуща политиката. Така Богданов се наложи да поеме сложния регион. В Пловдив град от ППДБ издигнаха Асен Василев, който е лидер и в родното си Хасково. В Хасково Василев ще мери сили с най-върлия си конкурент от ГЕРБ - Делян Добрев, а в Пловдив с водача на партията Бойко Борисов. Делян Добрев този път ще води и в Разград листата на ГЕРБ.

 В листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Шумен има четирима народни представители от разнообразни мандати на Народното събрание като лидер е регионалният водач на локалната конструкция и някогашен кмет на Шумен Любомир Христов. Христов беше народен представител от ГЕРБ-СДС преди време, а персонално водачът на ГЕРБ Бойко Борисов го върна на поста регионален ръководител в седмицата сред първия и втория тур на локалните избори предходната година. Втори в листата е досегашният народен представител Илтер Бейзатов.

От ППДБ записаха листата си във Велико Търново съвсем в последния миг - лидер е още веднъж юрист Людмила Илиева от Демократична България, втори е арх. Йордан Терзийски, трети е нотариусът Милен Матеев.



Време за работа
Фандъкова е втора в лидерския МИР


Йорданка Фандъкова е втора в листата на ГЕРБ-СДС за 25 МИР в София незабавно след водача на партията Бойко Борисов. По традиция партийните листи за парламентарни избори в този изборен регион се водят от водачите на обединения. В 25 МИР водачи на листи са Корнелия Нинова (БСП), Слави Трифонов (ИТН), Костадин Костадинов ( “Възраждане ”), Христо Петров - Ицо Хазарта (ППДБ), Ваня Григорова ( “Солидарна България ”), Михаил Миков ( “Левицата ”) и Васил Божков ( “Център ”).

“След 3 години популизъм, блуждаене, е време за прагматизъм и работа. Там сме положителни, тъй като смяната е непрекъснат развой. Това не е брошка на ревера на някоя партия или на няколко водачи ”, съобщи Фандъкова при регистрацията на кандидатската листа за изборите за 50-то Народно събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР