ЦСКА загуби с 0:1 от Карабах последната си контрола в

...
ЦСКА загуби с 0:1 от Карабах последната си контрола в
Коментари Харесай

ЦСКА приключи подготовката си в Австрия със загуба

ЦСКА загуби с 0:1 от Карабах последната си контрола в Австрия. Единственото попадение за вицешампиона на Азербайджан вкара Курбанли в 71-ата минута, а на два пъти гредите стопираха алените след удари на Нзила и Греъм Кери.

Наставникът на българския отбор Любослав Пенев заложи в титулярния състав на три от новите попълнения - Вилдсхут, Нзила и Баи. Сред 11-те попада и младият Християн Петров, а офанзивата поведе Ахмедов.

Първото по-интересно състояние стана факт в 10-ата минута, когато Боркес бе съборен пред наказателното поле на ЦСКА, само че Курбанли не извърши добре директния свободен удар и стреля в стената. " Червените " дадоха отговор с добър шут на Вилдсхут, само че след рикошет топката излезе в корнер. В 12-ата минута Варела тества рефлекса на Махаматалиев след удар от границата на пеналта, само че вратарят на азерите внимаваше и избави.

Последва по-добра игра на алените в идващите минути, в които те реализираха няколко пробива по двете крила, само че не се стигна до голови положения. От своя страна Андраде насочи шут от отдалеченост след половин час игра при една от редките офанзиви на Карабах, само че Бусато мазета. В 41-ата минута ЦСКА сътвори най-опасното състояние до този миг. Баи центрира отдясно към Нзила, който бе с тил към вратата, само че все пак стреля от 13-14 метра параболично с глава, а топката се отби в напречната греда.

В началото на второто полувреме футболистите на Карабах взеха самодейността. Шест минути след почивката Курбанли за малко не откри резултата, завършвайки добра офанзива с едно допиране на азерите, само че изстрелът му по земя от 12-13 метра бе отразен майсторски от стража на алените.

В 63-ата минута Йомов се отскубна от отбраната и стреля от дребен ъгъл, а вратарят мазета в корнер. След неговото осъществяване Матей и Медина се спречкаха, пробвайки с способи от битката да се хвърлят на земята, само че пристрастеностите бързо бяха охладени след намесата на съотборниците им.

Малко по-късно и Греъм Кери нацели греда след удар от фаул.

Последваха мощни минути за азерите, които след няколко рискови набега стигнаха до гол. Това стана след атрактивно подаване с копване на Боркес към Курбанли в 71-ата минута, а вторият вкара в долния ляв ъгъл, озовавайки се самичък против Бусато.

До края на мача футболистите на Любослав Пенев пробваха да притиснат своя противник, а най-хубавото състояние пристигна в заключителните секунди на срещата след удар от фаул, който профуча над напречната греда.

Така " алените " завършиха лагера си в Австрия с един триумф против Вакер (1:0) и три провали от класните сформира на Олимпиакос (1:2), Вердер (0:1) и през днешния ден от Карабах.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР