ЦСКА загуби от украинския Зоря с 0:1 на стадион Васил

...
ЦСКА загуби от украинския Зоря с 0:1 на стадион Васил
Коментари Харесай

Престъпната Шутенгруберова свирка ще изпише вежди на ЦСКА!

ЦСКА загуби от украинския Зоря с 0:1 на стадион " Васил Левски " и това на процедура постави завършек на фантазиите за излизане от групата на Лигата на конференциите.

" Червените " изиграха едно прелестно първо полувреме, в което сътвориха една дузина обстановки за гол пред противниковата врата. Гостите минаха центъра един път или два пъти, а Бусато съвсем не пипна топката през първите 45 минути. ЦСКА влезе извънредно стимулиран в дуела. ЦСКА влезе квалифициран и търсещ успеха. Почти всяка офанзива завършваше с удар и даже индивидът със свирката(не желая да го назовавам съдия) нямаше какво да направи в тези минути.
 Снимка 551108
Източник:

Момчетата на Стойчо Младенов в действителност сами са си отговорни. На полувремето ЦСКА можеше да води с 2,3 и даже 4:0, само че в последна сметка гол по този начин и не падна. Едно попадение щеше да прати този мач в напълно друга орбита. В един миг започнах да се чудя дали това не е мач от вътрешното състезание. Доста огромна част от срещите на ЦСКА в България протичат по еднакъв метод. Доминант против опълченци. А даже и в тези мачове, в родния шампионат, " алените " от време на време не съумяват да основат толкоз положения и да играят с такава лекост.

Гол не падна, само че на почивката всеобщото мнение беше, че попадението просто е въпрос на време, че ЦСКА е доста по-добрият от двата тима и че няма по какъв начин Зоря да не си тръгне от София с проваляне. Да, но не. Какво се случи по-късно? Необяснимият въпрос.
 Стойчо Младенов: Сами сме си отговорни
Стойчо Младенов: Сами сме си отговорни

" Имахме две обстановки за дузпа, не се знае за какво не бяха отсъдени "

Убеден съм, че и футболистите в алено са очаквали някакъв по-голям отпор от украинския си противник. Това, което се случи съгласно мен е подценяване. Подценяване - и то по време на мача, на полувремето. Понякога е допустимо да подцениш противник преди даден дуел, само че с течение на мача да се настроиш, да се събереш и по-късно да го прекършиш. Да подцениш някой по време на самия мач обаче...почти постоянно е пагубно.

Започна второто полувреме, а с него - все по-често започнах да подвигам глава към часовника на таблото. 50-та, 55-та, 60-та минута. Задавах си въпросите: " Какво се случва и по кое време ще излезем от тази заспалост? ". В този миг Греъм Кери почучи някаква контузия, бе сменен и алената лампичка стартира да мига с бързи темпове. Казах си " става рисково " и в този миг - леден душ. Зоря наказа високомерието на ЦСКА.

Последваха 10 шокови минути, в които " армейците " не пробваха нищо с цел да отговорят и в 73-та минута Стоичо Младенов направи две промени, които леко съживиха изпадналия в нокдаун тим. Последният четвърт час ЦСКА несъмнено се съвзе, само че тогава пък " свиркаджията " се прояви и не разреши на тима да се върне в мача. Австрийският болен мозък - Мануел Шутенгрубер реши да се трансформира в основно настоящо лице и не отсъди най-малко две чисти дузпи за ЦСКА и изпили нервите на всикчки до краен лимит.

В последна сметка " армейците " изгубиха. След края на мача капитанът на ЦСКА Юрген Матей по този начин се ускори към " свиркаджията ", че в случай че не го бяха спрели щеше да го нокаутира по този начин, както Фюри повали Уайлдър преди две седмици.
 Снимка 551107
Източник:

Както са споделили хората обаче - всяко зло за положително. Може би тази загуба пристигна в най-точния вероятен миг за ЦСКА. След грандиозната победа на Бодьо/Глимт над Рома с 6:1 бе ясно, че възможностите за излизане от групата се сведоха до най-малко. Отделно - такова разпределяне можеше да се случи във вътрешното състезание, против някой от по-слабите тимове, които се намират във втората половина на таблицата, а това нямаше да е по никакъв начин прелестно.

Тази загуба би трябвало да стои като обеца на ухото през целия сезон на " алените ". В България ЦСКА се изправя против безусловно същите проблеми. Слаби съперници, лежащи, търкалящи се, бавещи време тимове и несъмнено - безобразни " свиркаджии ". Както естествено и загуба на централизация в избрани моменти.

Останалите три мача в Европа към този момент не трябва да тежат по никакъв метод на тима и ЦСКА просто би трябвало да се наслаждения на следващите три европейски нощи.

" Армейците " към този момент вървят ослепително в шампионата и фокусът на вниманието би трябвало да падне напълно върху родния шампионат. Родният шампионат, където има още десетки Шутенгруберовци...или просто - " свиркаджии ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР