ЦСКА загуби делото пред Дисциплинарната комисия на ФИФА срещу бившия

...
ЦСКА загуби делото пред Дисциплинарната комисия на ФИФА срещу бившия
Коментари Харесай

ЦСКА трябва да плати над 21 000 евро на свой бивш нападател

ЦСКА загуби делото пред Дисциплинарната комисия на ФИФА против някогашния си футболист Гуидо ди Вани за неизплатени суми. Това излиза наяве от документи, оповестени на формалната страница на Световната футболна централа.

Нападателят би трябвало да получи 21 200 евро, както и 5% рента, трупаща се от 2 септември 2015 година " Червените " би трябвало да платят и 2000 швейцарски франка санкция.

ЦСКА ще би трябвало да изплати сумите в 30-дневен период. В противоположен случай от ФИФА ще принуждават Българския футболен съюз да наложи възбрана на клуба да картотекира нови играчи. При отвод от БФС, българските тимове ще бъдат извадени от шампионатите под егидата на ФИФА.

" Червените " могат въпреки всичко да апелират пред Спортния трибунал в Лозана.

ЦСКА губи второ дело против свои някогашен състезател. През февруари 2020 година от ФИФА оповестиха, че клубът би трябвало да заплати близо 150 000 евро на Сивард Спрокел.
Спрокел завоюва дело във ФИФА против ЦСКА-София Бившият бранител би трябвало да получи 170 хиляди евро
В решенията по двете каузи от ФИФА признават, че " ЦСКА-София " е състезателен правоприемник на банкрутиралото сдружение " ПФК ЦСКА ". Именно с него контракт имаше Ди Вани през 2014 година Той изигра 7 мача за отбора като не вкара нито един гол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР