ЦСКА стартира с равенство контролните си срещи в испанския курорт

...
ЦСКА стартира с равенство контролните си срещи в испанския курорт
Коментари Харесай

ЦСКА стигна до равенство с осмия във Втора Бундеслига

ЦСКА започва с тъждество контролните си срещи в испанския курорт Марбея. " Червените " направиха 1:1 с осмия във Втора Бундеслига на Германия - Бохум. Проверката не предложи доста забавни мигове, като двата отбора заложиха повече на борбата в центъра на терена.

Първото попадение падна в 63-ата минута, когато Майер изведе " сините " след чудесно осъществяване на фаул. Селекцията на Нестор ел Маестро въпреки всичко откри сили, с цел да стигне до ремито. То беше осъществено след хубав гол на Кристиян Малинов в 74-ата минута.

 ЦСКА - Бохум 1:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
ЦСКА - Бохум 1:1 (Развой на срещата по минути)

" Червените " изиграха своя първи надзорен дуел в Испания

Контролата можеше да приключи с победа и за един от двата отбора, но с непростими пропуски блеснаха Мауридеш от ЦСКА и Гьоркем Саглам от лагера на гостите.

 Снимка 400673
Източник:

Следващият мач на ЦСКА в Испания е тази неделя, когато противник на столичани ще бъде унгарският Академия Пушкаш.

Селекцията на Нестор ел Маестро стартира с една концепция по-настървено този мач. " Червените " стигнаха до два бързи корнера пред вратата на противника, само че те не представляваха никаква компликация за стража на Бохум - Мануел Рейман.

Първото забавно състояние в тази контрола бе записано в 10-ата минута. ЦСКА още веднъж стигна до ъглов удар, този път центрирането на Тиаго беше по-точно и Николай Бодуров съумя да играе с глава. Насочената от него топка обаче мина над горната греда.

Пред " армейците " на ЦСКА стана рисково в 15-ата минута. Данило Соарес реализира отличен пробив по фланга, след което опита паралелен пас за Симон Цолер. Макар и с неубедителна първична интервенция, Витаутас Черниаускас съумя да постави завършек на головата опция.

 Снимка 400685
Източник:

Германският отбор, въпреки и с много шанс, беше доста покрай попадението в 35-ата минута. Николай Бодуров протегна крайник след центриране на Сидни Сам, запращайки топката заплашително към своята мрежа. Черниаускас въпреки всичко следеше обстановката и с една ръка съумя да избие в корнер.

До паузата Кирил Десподов на няколко пъти опита да пробие хубавичко защита на Бохум, само че нито един от " сините " футболисти не изгуби самостоятелния си конфликт против него.

Въпреки скучното начало на второто полувреме, публиката на терена в Марбея видя забавна обстановка пред една от двете порти. За жал тя беше в интерес на Бохум. Появилият се като запаса Силвер Ганвоула се оказа непокрит в " армейското " поле, само че изстрелът му попадна право в обсега на Стипица.

Неприятното за българския отбор се случи в 63-ата минута. Грешка при изнасянето на топката принуди Вальо Антов да направи нарушаване малко пред " аленото " наказателно поле. От директния свободен удар се възползва резервата Майер, който майсторски завъртя топката и я заби в далечния ъгъл на Данте Стипица.

 Снимка 400701
Източник:

ЦСКА отговори уместно на отправеното предизвикателство и можеше да изравни още в идната си офанзива. Големият виновник за столичани обаче се споделяше Мауридеш, който от 7-8 метра стреля право в тялото на съперниковия вратар.

Упоритостта на " армейците " беше възнаградена и те стигнаха до възобновяване на паритета в 74-ата минута. Всичко стартира от положителни дейности по фланга на Енрике. Бразилецът комбинира чудесно с Малинов, който пък насочи доста хубав диагонален удар, трансформирал се в гол.

Малко преди последния съдийски сигнал, Бохум можеше да се поздрави и с победа, само че страхотният самостоятелен рейд на Сеглам приключи с рутинно избавяне на Стипица.

 Снимка 400725
Източник:

ЦСКА ще изигра е идната си контролна среща в неделя. Съперник тогава ще бъде унгарският Академия Пушкаш, който към този момент има български футболист в своите редици. Клубът заплати близо 250 000 евро за Камен Хаджиев от Берое.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР