ЦСКА срещу Левски. Голямото дерби в българския спорт предстои във

...
ЦСКА срещу Левски. Голямото дерби в българския спорт предстои във
Коментари Харесай

Сашо Попов и Владо Николов в очакване на ЦСКА - Левски

ЦСКА против Левски. Голямото дерби в българския спорт следва във волейболен вид.
На 17-и ноември от 18.30 часа е дуелът от 5-ия кръг на волейболната Суперлига, който ще опълчи ЦСКА и Левски в зала „ Васил Симов” в София.

Десетилетия наред опълчването сред ЦСКА и Левски е катализатор за развиването на българския волейбол. Историята сочи, че в двата гранда по доста справедливи аргументи израстват огромна част от играчите, които във времето се трансформират в митове, а в този момент противниците още веднъж преследват високи цели.

Треньорите Александър Попов и Владимир Николов чакат дербито с интерес и споделиха упованията си в предаването „ Златният гейм” по телевизия DIEMA SPORT 2.



„ В последните години и Левски, и ние откакто намерихме спонсори, сме призвани от историята да си служим със средствата, които имаме и да вършим най-хубавото. В момента съгласно мен най-хубавото е наред със спортните резултати да се опитаме да вършим ново потомство. На разнообразни стадии сме в Левски в това отношение. Както към този момент на всички е ясно, ние нямаше да изкараме сложния интервал без децата от школата. Нашата школа ни избави. Този развой при нас е от доста дълго време. Смятам, че сътрудниците от Левски също ще потвърдят, че без подкретата на опитните, младите по-трудно ще се научат. Младите би трябвало да са извънредно стимулирани на подготвителното поле. Двата тима имат познанията за този процес”, съобщи Сашо Попов и добави:

„ Мач с Левски значи доста. Дори не толкоз за състезателите, що се касае за обществото. Отговорност е за представителите на двата тима да дадат всичко от себе си. Важното е хората да са удовлетворени, да научат нещо и рано или късно да дойдат в залите.”
Владимир Николов от своя страна разяснява: „ В последна сметка това е нещо, което ни сплотява като концепция – смисълът, да се основат момчета, които след време да могат да пазят националната фланелка и да показват България по най-високите конгреси. Левски да стане още веднъж тимът, който беше в края на 90-те години и началото на новия век, а точно тимът, през който минават по-голямата част от националните състезатели. Нашите детски обединения сега се непобедени в градските състезание. Изключително е значима ролята на опитните състезатели. Младите имат потребност и от втори престиж с изключение на треньора. Преди години всички най-хубави състезатели от цялата страна бяха в Левски и ЦСКА. В такава конкуренция беше извънредно мъчно. Когато аз растях треньорите даваха нареждания и те не се обсъждаха, а се изпълняваха. Миналата година имах случай с момчета, на които споделям какво желая от тях, а те отхвърлят да го създадат. На тези хора няма по какъв начин да им влияеш. Преди трийсетина години беше много по-различно.”

„ Този мач, както е мач като всички останали, по този начин е обвързван с доста повече прочувствен заряд. На мен още от 11-годишна възраст ми е повтаряно, че даже първенец да станеш, в случай че не си бил ЦСКА, не си постигнал нищо. Мачовете с ЦСКА за мен са въпрос на чест и на престиж”, показа още Владо Николов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР