ЦСКА спечели по драматичен начин с 1:0 дербито с “Левски”.

...
ЦСКА спечели по драматичен начин с 1:0 дербито с “Левски”.
Коментари Харесай

ЦСКА спечели водната битка с “Левски” след късна драма

ЦСКА завоюва по трагичен метод с 1:0 дербито с “Левски”. Единственото попадение на наводнения терен на националния стадион “Васил Левски” осъществя дежурния обвинен – Фернанго Каранга. Нападателят отклони центриране от фаул на Тиаго Родригес, с цел да хвърли в възторг близо 10 000 “червени” последователи, пристигнали да поддържат своите любимци.

Двубоят от последния кръг на постоянния сезон пък ще се запомни главно с изклюително тежките условия за игра. По-голямата част от срещата се игра при пороен дъжд, направил терена неосъществим за игра.

Срещата стартира с лек превес на символичните посетители, само че след 20-ата минута “червените” взеха самодейността. Въпреки това по-чистите положения бяха пред вратата на Витаутас Чернаускас. Изстрел на Габриел Обертан в средата на първата част мина наоколо до рамката до мрежата. В самия завършек на първата част Станислав Костов се озова на съвършена позиция, само че вместо да подаде на връхлитащите в наказателното поле Прохазка или Обертан, стреля от дребен удар в тялото на литовския пазач.

След почивката играта не се промени, а на терена доминираха здравите конфликти и множеството нарушавания. Делио Роси пусна в игра Серджиу Буш, а по-късно и Ривалдиньо, само че офанзивата на “Левски” остана все по този начин неефективна. Така се стигна до 84-ата минута, когато Яблонски фаулира Каранга в половината на гостите. Последвалото центриране на Тиаго откри точно бразилеца, който единствено оклони топката към мрежата на Божидар Митрев – 1:0 за ЦСКА.

Така “Левски” дефинитивно е вън от борбата за купата, изоставайки на цели 13 точки от “червените” и “Лудогорец”, който е с мач по-малко. Тимът на Стамен Белчев пък продължава битката с “орлите” за златните медали, която ще се реши в плейофната фаза.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР