ЦСКА-София завърши 0:0 в гостуването си срещу Славия в столичното

...
ЦСКА-София завърши 0:0 в гостуването си срещу Славия в столичното
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" запази сили за финала с 0:0 срещу "Славия"

" ЦСКА-София " приключи 0:0 в гостуването си против " Славия " в столичното дерби от XXVIII кръг (II кръг от Първата шестица). Мачът бе финален за " червено-белите " преди техния край за Купата на България в сряда (1 юли) против " Локомотив " (Пд). Това до известна степен накара футболистите на " ЦСКА-София " да пестят силите си за решителния им мач за сезона.

Треньорът Милош Крушчич съблюдава думата си да защищити футболисти, които висят с картони или имат някакви контузии, по тази причина в стартовия състав не бяха Евандро и Греъм Кери. На Валентин Антов пък бе дадена цялостна отмора и не попадна в групата.

До почивката вратарят на " Славия " Антонис Стериакис мазета удари на Стефано Белтраме и Али Соу. В 52-ата мин. пък Рубен Пинто ( " ЦСКА-София " ) не улучи вратата, откакто се оказа самичък против вратаря. Малко по-късно и съотборникът му Тиаго Родригес се размина с гола, откакто гръцкият вратар на " белите " мазета мощния му шут.

Най-чистото състояние за " Славия " пък пропусна Радослав Кирилов, който улучи напречната греда в 76-ата мин. след красиво осъществяване на директен свободен удар.

" ЦСКА-София " остава на второ място, към този момент с 52 т., само че може да бъде преместен на следващия ден, в случай че " Левски " (50 т.) завоюва гостуването си против " Берое ".

" Играем мачове през два дни.  " Славия " се готви единствено за нас, играе умерено, а ние за 20 дни имаме шест мача. Знаехме, че ще се отрази, само че това е. Първата част мисля, че играхме добре, имахме самодейност. Мачът се дели на части - първите 30 минути имахме моменти, само че ни липсваха точностите в наказателното поле. След това пристигна полувремето и имахме възможностите си. " Славия " също по този начин имаше страховит късмет, само че скърбя, че не сме победили. Сега имаме три дни да се възстановим за финала за купата. Ще дам там акцента си. Мисля, че същото е и при " Локомотив ", само че това е. Днес можехме да оставим някои футболисти да починат, само че играха всички. Това е ситуацията ", изясни треньорът на " ЦСКА-София " Милош Крушчич.

Наставникът на " Славия " Златомир Загорчич изясни: " Доволен съм. Беше равносилен мач. Можем да го разделим на две полувремена. Първото беше за ЦСКА, макар че имахме положения. Второто към този момент контролирахме обстановката напълно. Резултатът е обективен. Трябва да вършим това, което упражняваме. Надявам се да си повярваме и да имаме по-голямо самочувствие в такива мачове и да ги печелим. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР