ЦСКА-София вече не прокламира титлата като основна цел този сезон

...
ЦСКА-София вече не прокламира титлата като основна цел този сезон
Коментари Харесай

Тройката вече е първостепенната цел за "ЦСКА-София"

" ЦСКА-София " към този момент не прокламира купата като съществена цел този сезон след слабия старт. Спортният шеф на клуба Кристиано Джарета съобщи в изявление пред " Тутомеркато ", че главната задача в този момент е място в тройката. Първото място пък щяло да бъде атакувано при опция. След 12 кръга  " ЦСКА-София " е на четвърта позиция и изостава на 8 т. от водача " Лудогорец " (30 т.).

" Искаме да сме в тройката. Стремим се към първото място. В момента имаме по-малко точки от предстоящото, само че се надявам да наваксаме ", разяснява Джарета. Той изрази убеденост, че клубът е взел вярно решение, назначавайки Милош Крушчич за ментор. " Треньорът (б.р. - Люпко Петрович) подаде оставка, ние нямаше да го сменим. Сега продължаваме напред с досегашния му асистент. Вярвам, че той ще бъде доста добър треньор. За момента това е идеалното решение ", разяснява италианецът. Директорът също по този начин отхвърли спекулациите, че е предложил сънародника си Серсе Козми за треньор на " ЦСКА-София ". " Оценявам спецификата на шампионата, играчите и локалната просвета. Това е повода да не предлагам Козми за треньор в България. Това е треньор, с който на драго сърце бих работил в Италия ", дипломатично се изрази Джарета за българския футбол.

Новият ментор на " ЦСКА-София " пък бе сполетян от следващ кадрови проблем. Халфът Жанио Бикел ще би трябвало да се подложи на интервенция на лявото рамо и ще е отвън игра най-малко месец. В най-хубавия случай той ще се завърне на терена за последните мачове от годината при започване на декември. Това е вторият значим състезател, който лекува сериозна контузия. Бразилският халф Рафаел Енрике би трябвало да е подготвен едвам за началото на зимната подготовка.

С травми от лагера в Банско са австралийският национал Томислав Юрич и младият Митко Митков. Юрич би трябвало да възобнови тренировки до няколко дни. Двамата не играха при успеха с 3:1 над " Пирин " в Благоевград. Два гола за триумфа вкара Евандро, а един - Пламен Гълъбов. След края Крушчич съобщи: " Опитваме се да играем нападателен и настъпателен футбол. Ще забележим на терена дали ще се получи. Имахме положения, вкарахме голове, само че бяхме малко изтощени поради тежките тренировки тази седмица. Мислите ми са единствено за отбора и какво би трябвало да вършим на терена. " Сърбинът отхвърли да разяснява обстановката с отстранения от тима капитан Николай Бодуров и уточни, че този въпрос не би трябвало да се отнася към него, а към управлението.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР