ЦСКА-София трябва да направи парична вноска в размер на 32,3

...
ЦСКА-София трябва да направи парична вноска в размер на 32,3
Коментари Харесай

Държавата чака от "ЦСКА-София" 32,3 млн. лв. за смесеното АД

" ЦСКА-София " би трябвало да направи парична вноска в размер на 32,3 млн. лева , с цел да бъде приключено учредяването на смесеното комерсиално сдружение " Спортни парцели Българска войска " АД. То бе основано през октомври 2019 година с решение на Министерския съвет за създаване на нов стадион в държавния парцел в Борисовата градина в София.

Капиталът на сдружението би трябвало да бъде образуван с равни вноски от страна на стопанисващото стадиона държавно сдружение " Сердика спортни парцели " ЕАД и на частното " Арена ЦСКА " ЕООД, следено от Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, ръководещи и футболния клуб, ползващ оборудването.

Участието на държавното управление е непарично - посредством апортиране на цената на парцела. След няколкомесечно закъснение на процедурата през вчерашния ден стана ясно, че избраните от съда трима оценители са оценили стадиона и прилежащите му терени на 32 274 900 лева Това значи, че тъкмо такава сума би трябвало да бъде импортирана и от " ЦСКА-София ", с цел да проработи сдружението.

Оценката е направена от Валентин Досев Досев, Виктор Александров Генев и Искра Драганова Върбанова-Цанова. Сумата е с 10 млн. лева по-висока от в началото предстоящата стойност от към 22 млн. лева Справка в Търговския указател демонстрира, че уставният капитал на " Арена ЦСКА " ЕООД е 2 лева

Дори и след възможното довеждане докрай на процедурата по съучредяване на " Спортни парцели Българска войска " АД, построяването на нов стадион в Борисовата градина наподобява надалеч във времето. Основният препъникамък е препоръчаният план за нов обстоен организационен проект (ПУП) на най-големия столичен парк, забраняващ осъществяването на огромни строителни действия на територията му.

Също по този начин към момента не е ясно по какъв начин ще бъде изпълнено условието за създаване на паркинг с потенциал най-малко 1/10 от този на самото оборудване , наложително за приемане на интернационален лиценз от ФИФА и УЕФА. В края на предходната година от " ЦСКА-София " демонстрираха няколко плана за стадион с трибуни за 25 000-30 000 фенове. Което значи, че прилежащият паркинг би трябвало да поема най-малко 2500-3000 автомобила.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР