ЦСКА-София спечели първа точка при дебютното си участие в груповата

...
ЦСКА-София спечели първа точка при дебютното си участие в груповата
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" избегна домакински провал с помощта на съдията

" ЦСКА-София " завоюва първа точка при дебютното си присъединяване в груповата фаза на третия по мощ европейски клубен шампионат по футбол - Лигата на конференцията. Носителят на Купата на България приключи 0:0 вкъщи против норвежкия първенец " Будьо/Глимт " и отчасти се отърси от разгромната загуба с 1:5 при гостуването против " Рома " в първия кръг от група С.

" Червените " обаче би трябвало да благодарят в голяма степен на латвийския арбитър Александърс Ануфрийевс. В заключителните секунди на 3-минутното добавено време реферът анулира гол на скандинавците поради противоречиво нарушаване в офанзива на Ерик Ботхайм против Иван Турицов.

В тази конкуренция под егидата на УЕФА системата за видео повторения в помощ на арбитрите (VAR) не се употребява, тъй че обстановката нямаше по какъв начин да бъде прегледана. Затова претенциите и бурните митинги на норвежките футболисти и треньори след последния сигнал останаха изцяло безполезни.

Преди това и двата отбора пропуснаха редица чисти положения пред двете порти на националния ст. " Васил Левски " в София. Най-удобните обстановки пред " ЦСКА-София " се откриха пред Греъм Кери, който в средата на първото полувреме стреля рисково от директен свободен удар, и Жорди Кайседо, който в 86-ата мин. насочи с глава топката под гредата, само че и в двата случая вратарят на " Будьо/Глимт " Никита Хайкин реагира ослепително.

Стражът на столичани Густаво Бусато също се намеси решаващо при най-сериозните рискове в своето поле, а няколко пъти беше подсигурен и от бранителите пред себе си. Ола Солбакен, Амал Пелегрино и Патрик Берг не съумяха да се възползват от основаните положения пред българската врата.

" Перфектно изигран тактически мач против добре теоретичен тим, който се гради от четири години - разяснява треньорът на " алените " Стойчо Младенов. - Имахме нашите шансове, както и те. Късметът ни избягваше, а може би ни липсваше и по-навременната настройка за топката. Особено второто полувреме започнахме да ставаме по-бавни. Промених схемата, тъй като в избран миг загубихме средата на терена. Има предписание - когато не можеш да спечелиш, не би трябвало да губиш. След като видяхме, че не можем да спечелим мача, не трябваше да го губим. "

Двубоят беше изгледан от 12 800 фенове по трибуните, които още веднъж не се съобразяваха ни минимум с противоепидемичните ограничения. Това евентуално ще донесе нова глоба на " ЦСКА-София ", откакто клубът към този момент беше санкциониран от РЗИ поради грубите нарушавания по време на дербито с " Левски " предходната неделя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР