ЦСКА-София се спаси с доза късмет от загуба в предпоследния

...
ЦСКА-София се спаси с доза късмет от загуба в предпоследния
Коментари Харесай

Еквадорец отърва "ЦСКА-София" от загуба в Кърджали

" ЦСКА-София " се избави с доза шанс от загуба в предпоследния си мач за 2021 година " Червените " приключиха 2:2 в гостуването си против " Арда " в отсрочен мач от II кръг на Първа лига. Главна заслуга за това имаше еквадорският нападател на столичния отбор Жорди Кайседо, който вкара и двата гола за отбора си - в последната минута преди почивката и в даденото от рефера Ивайло Стоянов в допълнение време в края на мача.

Кайседо в действителност имаше късмет да открие резултата още в 5-ата минута, само че мощният му шут прати топката в напречната греда на вратата на " Арда ". В 32-ата мин. обаче домакините поведоха от дузпа. Тя бе отсъдена за фаул на Юрген Матей против нападателя на кърджалийския отбор Спас Делев. Наказателният удар бе изпълнен тъкмо от Тонислав Йорданов - 1:0.

В 45-ата мин. обаче Кайседо бе прецизен - 1:1. Той засече с глава центриране на навлизащия във форма Хамза Чатакович.

След почивката " Арда " отново поведе - в 55-ата мин. Иван Коконов означи с отдалечен удар. Мачът вървеше към победа за домакините, когато класата на Жорди Кайседо донесе точка на " ЦСКА-София ". Той бе прецизен още веднъж с глава след осъществяване на свободен удар на Жеферсон. Така еквадорецът към този момент има 12 попадения от началото на шампионата и излезе отпред в листата на голмайсторите.

Спечелената точка обаче не оказа помощ доста на " ЦСКА-София " в борбата за купата. Отборът събра 37 точки и е на 5 т. след водача " Лудогорец ", въпреки да имаше упоритостта да се приближи на 3 т. преди дербито против разградчани в понеделник (20 декември) на ст. " Българска войска ".

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР