ЦСКА-София се пребори за подписа на 23-годишния Матиас Фаетон, съобщават

...
ЦСКА-София се пребори за подписа на 23-годишния Матиас Фаетон, съобщават
Коментари Харесай

Нападател от френската Лига 2 подсили ЦСКА-София

 Efbet Article Horizontal 1180X300
ЦСКА-София се пребори за подписа на 23-годишния Матиас Фаетон, оповестяват от клуба.

„ Щастливи сме, че успяхме да завършваме прехвърлянето на избрания за състезател на сезона на Гренобъл, макар гневната конкуренция от тимове, които преговаряха за него. Откупната уговорка на футболиста остава конфиденциална “, прецизират „ алените “.

Играчът сега е в за Съединени американски щати, където взе участие в влиятелния Gold Cup с националния тим на Гваделупа.

Фаетон е роден на 8 януари 2000 година в Коломб, предградие на Париж. Има мачове за юношеските обединения на Франция до 16 и 17 година, само че по-късно взима решение да играе за мъжете на Гваделупа. 

През миналия сезон 23-годишният стрелец игра 37 дуела и се регистрира с 9 гола и 2 асистенции в локалната Лига 2. Той бе и водещият изпълнител на някогашния отбор на Христо Янев. Фаетон е висок 185 см и дава съществени варианти в офанзива, защото може да работи както като таран, по този начин и по двете крила, а също и като нападателен халф. В кариерата си е бил част още от френските тимове на Брест, Гингам и Борго, като минава в Гренобъл през предишното лято.

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР