ЦСКА-София постигна трудна победа над Витоша-БистрицаОтборът на ЦСКА-София записа класическа

...
ЦСКА-София постигна трудна победа над Витоша-БистрицаОтборът на ЦСКА-София записа класическа
Коментари Харесай

ЦСКА-София постигна трудна победа над Витоша-Бистрица

ЦСКА-София реализира сложна победа над Витоша-Бистрица
Отборът на ЦСКА-София записа класическа победа с 3:0 вкъщи над отбора на Витоша-Бистрица в първа среща от 15-ия кръг на Първа професионална лига. Резултатът обаче лъже, защото триумфът на,,червените “ бе изкован в последните 10-15 минути на дуела.

Домакините започнаха по-добре мача, само че по този начин и не намираха път към вратата на своя бистришки конкурент. Гостите се бяха прибрали надълбоко в своята половина и разчитаха на контраатаки, а за ЦСКА прибраната игра на противника се оказа сериозен проблем.

През втората част на дуела почналият като титуляр Али Соу бе сменен от Мауридес, който най-накрая откри формата си, разписвайки се на два пъти. Търпението на,,червените “ бе възнаградено в 79-та минута, когато първо удар на Кирил Десподов бе отклонен от футболист на Витоша. Получи се безредие в наказателното поле, удар на Мауридес бе първо изчистен с глава от голлинията, само че след наново подаване нападателят не сбърка и прекъсна головата си суша за столичани след попадение с глава.

Голът като че ли пречупи гостите, които капитулираха на два пъти до края на срещата. Първо в последната минута на постоянното време Десподов осъществя след превъзходна солова акция за 2:0, а в продължението на мача Мауридес оформи класиката след изстрел от близка отдалеченост с левия крайник.

По този метод ЦСКА се изкачи краткотрайно на втората позиция във краткотрайното класиране, като е с равни точки с водача Лудогорец, само че загуби от разградчани в директния дуел сред двата състава. Трети е Левски с точка по-малко от двата тима. Лудогорец приема вкъщи Берое, до момента в който Левски гостува на Черно Море. За Витоша това пък пето следващо проваляне в шампионата и отборът остава на 12-та позиция с актив от 13 точки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР