ЦСКА - София очаква да научи днес окончателното решение по

...
ЦСКА - София очаква да научи днес окончателното решение по
Коментари Харесай

"ЦСКА - София" очаква с надежда окончателното решение по казуса "Лига Европа"

" ЦСКА - София " чака да научи през днешния ден окончателното решение по проблема с присъединяване си в Лига Европа. Източници от клуба обявиха, че Спортният трибунал (КАС) в Лозана би трябвало да се произнесе следобяд.

Червените приключиха втори в Първа лига, само че минути преди жребия за предварителните кръгове във втория по мощ европейски клубен шампионат УЕФА ги извади. На тяхно място се появи четвъртият в шампионата " Дунав ", който изтегли " Иртиш ".

" Бяхме си възнамерявали в четвъртък да участваме в мачовете, бяхме в жребия... Това в действителност обърква малко проектите, въпреки че в понеделник (днес) чакаме повече изясненост ", сподели изпълнителният шеф Трифон Попов пред клубната телевизия.

" Тази неизясненост и неустановеност несъмнено, че объркват всичко ", добави той.

БФС издаде лиценз на " ЦСКА - София ", само че в края на май се разбра, че УЕФА приема клуба за новооснован и по тази причина го стопира от евротурнирите до сезон 2019-20.

Казусът се съживи три дни преди жребия, когато алените попаднаха в листата с участниците. Спортният трибунал (КАС) разгласи, че към оня миг " ЦСКА - София " няма какво да апелира, защото няма решение от страна на УЕФА за прекъсването на клуба от евротурнирите.

От клуба изпратиха свои представители в Нион за тегленето, само че минути преди церемонията настъпи смяна и в урните попадна " Дунав ". След случилото се юристите на " ЦСКА - София " видяха " искрено безвластие " от страна на УЕФА. " Дунав " пък приветства решението и разгласи, че " правдата е спечелила ".

По-късно от " Българска войска " показаха, че ще защитят ползите си и приканиха последователите за самообладание. Президентът на БФС Борислав Михайлов сподели, че за футболния съюз " ЦСКА - София " е приемник на " Литекс ", а за УЕФА е нов клуб.

Успоредно с административно-правните разправии воденият от Стамен Белчев тим реализира положителни резултати с хубави игри в лагера си в Австрия. Първите мачове от първия прелиминарен кръг в Лига Европа са в четвъртък.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР