ЦСКА-София обяви, че е взел под наем гвинееца Абдулей Жул

...
ЦСКА-София обяви, че е взел под наем гвинееца Абдулей Жул
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" взе под наем национал на Гвинея

" ЦСКА-София " разгласи, че е взел чартърен гвинееца Абдулей Жул Кейта от френския " Ланс ". Срокът на съглашението сред двата клуба е един сезон, след което, в случай че столичният отбор е удовлетворен от представянето на офанзивния халф, ще може да задейства опцията за закупуването му. 

Кейта, който през днешния ден навърши 22 година, е минал медицински прегледи и се включи в следобеднта подготовка на тима. Гвинеецът е национал на своята страна. Когато е 17-годишен той е притеглен в школата на френския " Бастиа ". В този отбор е в интервала 2016-18, по-късно играе в " Дижон " (2018-19). Има общо 20 мача в Лига 1, като отбелязва и два гола (с " Дижон " през сезон 2018-19).

През предишния сезон Кейта (168 см, 58 кг) минава в " Ланс ", откакто изиграва общо едвам 156 минути за първия отбор на " Дижон ". Той довършва сезона във втородивизионния тим, само че записва едвам 67 минути на терена (изиграните от гвинееца 223 минути за двата отбора вършат общо време два мача и половина).

" Ланс " приключи на второ място в Лига 2 и завоюва промоция за елита на Франция, а Кейта явно не влиза в проектите на треньора Франк Хес и е даден на " ЦСКА-София " чартърен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР