ЦСКА - София не е допуснат до Лига Европа заради

...
ЦСКА - София не е допуснат до Лига Европа заради
Коментари Харесай

За БФС "ЦСКА - София" е правоприемник на "Литекс", а за УЕФА е нов клуб, заяви Михайлов

" ЦСКА - София " не е позволен до Лига Европа поради това, че УЕФА го възприема за нов клуб, съобщи президентът на БФС Борислав Михайлов.

Той изясни, че това не е наказване, а ограничаване по отношение на наредбите на европейския футболен съюз. В основата е така наречен тригодишно предписание, което не разрешава на новосъздадени клубове да вземат участие в евротурнирите.

Михайлов уточни, че лицензът на " ЦСКА - София " е публикуван на 29 май, когато е пристигнало и писмото от УЕФА, че клубът не може да играе в Европа. И посочи, че разминаването идва от това, че за БФС клубът е приемник на " Литекс ", а за УЕФА е нов клуб.

Президентът на БФС още веднъж сподели, че е направил всичко допустимо, с цел да помогне на " ЦСКА - София ". " Аз съм президент на всички клубове. Каквото мога, оказвам помощ на всички по друг метод. Нашите старания бяха тази глоба от три години за ЦСКА да не бъде налагана или най-малко да бъде понижена. "

" Темата с ЦСКА е на УЕФА, а не на БФС. Аз знам това, което знаете и вие. Дванадесет минути преди жребия получихме писмо, че тимът не се позволява. Това е. Доколкото знам, от ЦСКА ще апелират. Казусът е доста комплициран. Не знам дали обжалването ще даде резултат ", сподели Михайлов.

Той не чака футболният съюз да получи наказания поради работата си към проблема. Михайлов оправда решението " Левски " и " Верея " да играят бараж в Първа лига, защото това се е оказало " вярното решение ".

Вместо алените в Лига Европа ще играе " Дунав ". Още в края на май УЕФА изпрати писмо, с което предизвести, че приема " ЦСКА - София " за нов клуб, който няма да може да играе в евротурнирите до сезон 2019-20.

Наскоро заместник-изпълнителният шеф на БФС Павел Колев съобщи пред " Дневник ", че в случай че придобие емблемата и останалите активи на ПФК ЦСКА АД, " ЦСКА - София " може да се бори за правоприемство с банкрутиралия клуб и да опита да получи право да играе в Европа преди 2019-20 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР