ЦСКА-София нанесе първо поражение на Локомотив (Пловдив) този сезон в

...
ЦСКА-София нанесе първо поражение на Локомотив (Пловдив) този сезон в
Коментари Харесай

ЦСКА-София прегази Локо , изпусна дузпа и още голове

ЦСКА-София нанесе първо проваляне на " Локомотив " (Пловдив) този сезон в Първа лига - 2:0 на " Лаута " в един от най-интересните мачове от 12-ия кръг. Това е пета поредна победа на " алените ", те излязоха на трето място и подгряха добре за дербито с " Левски " в събота следобяд.

Тимът на Нестор Ел Маестро надигра тотално противника, като лековато пропуснта да го разгроми, пропускайки може би половин дузина чиста голови благоприятни условия. В това число и дузпа. Заслуга за това Локо да падне единствено с 0:2 има най-много вратарят Динко Хоркаш, който избави каквото можа.

" Локомотив " остава водач с 29 точки, " Черно море " следва с 28, а ЦСКА-София има 24 и мач по-малко. В идващия кръг, с изключение на дербито на стадион " Васил Левски ", доста погледи ще бъдат отправени и към Варна, където " черно-белите " гостуват на " моряците ", единствени към момента без загуба.

На " Лаута " Майкъл Естрада откри в 20-ата минута, а Дюкенс Назон в 39-ата удвои. Притеснителна за ЦСКА-София е травмата на Естрада към края на срещата, еквадорецът тъкмо навлезе във формата, за която бе закупен. Преди да напусне терена с помощ той изтърва хеттрик.

Двубоят, с който публично бе открита новата Южна естрада на стадион " Локомотив ", стартира на доста високо движение. След четвърт час игра гостите първи погледнаха към противниковата врата. Джонатан Линдсет опитва удар от отдалеченост, попаднал в ръцете на Динко Хоркаш. Веднага по-късно Евандро сбърка при изнасянето на топката и я подари на Майкъл Естрада, който бе самичък в наказателното поле, само че се забави прекомерно доста и стреля в навън. 

Пет минути по-късно обаче еквадорецът се поправи и изведе своя отбор напред в резултата след пас на Линдсет и прострелен шут.

В 24-тата минута Естрада можеше да означи втори гол по сходен метод, откакто още веднъж бе изтърван от „ черно-бялата “ отбрана при пас на Хайнц и опитва да трансферира вратаря на домакините, само че топката срещна напречната греда. 

В ответната офанзива „ железничарите “ стигнаха до първата си опция. Георги Минчев получи добър пас в наказателното поле и насочи техничен удар, минал настрана от вратата.

В 31-вата минута „ алените “ пропуснаха още един преференциален късмет. Тобиас Хайнц центрира от фаул към Дюкенс Назон, който бе оставен да овладее и шутира по диагонала от близка отдалеченост, само че Хоркаш отрази. 

Гостите обаче продължиха да бъдат доста по-агресивни и осем минути по-късно осъществиха второ попадение. Майкъл Естрада се пребори с Ефе Али на десния фланг, навлезе в наказателното поле и подаде паралелен на голлинията пас към Дюкенс Назон - 2:0 в опразнената врата. 

В края на първата част футболистите на Ел Маестро получиха дузпа, откакто Ангел Лясков фаулира Назон в наказателното поле. Зад топката застана пострадалият, само че Динко Хоркаш избави неговия изстрел с крайник. 

Три минути след подновяването на играта националът на Хаити пропусна още един отличен късмет, останал очи в очи с вратаря. 

В 68-мата минута Назон напредна по левия фланг и върна към Тобиас Хайнц, чийто завършващ удар обаче прелетя над напречната греда. Малко по-късно и Енес Махмутович не съумя да уцели задачата, откакто засече с глава центриране от корнер. 

В 78-мата минута Назон пропусна още една добра опция, изведен отдясно в наказателното поле на " Локомотив ", само че завършващият му удар за кой ли път бе избавен от Хоркаш. До края на срещата " черно-белите " потърсиха най-малко почетно попадение, само че по този начин и не откриха път към вратата на ЦСКА-София.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР