ЦСКА-София и Ботев (Пловдив) ще изиграят последния официален мач в

...
ЦСКА-София и Ботев (Пловдив) ще изиграят последния официален мач в
Коментари Харесай

Софийско-пловдивско дерби на “Армията” слага край на футболната есен

ЦСКА-София и Ботев (Пловдив) ще изиграят последния формален мач в България за 2018 година. Дербито крие сериозна конспирация освен поради класирането. Не е загадка, че “червените” имат предпочитание да подсилят състава си със звездата на “канарчетата” Тодор Неделев, който се намира във превъзходна форма и ще е най-голямата опасност за вратата на Витаутас Черниаускас. Очаква се Неделев да бъде задушевно посрещнат на “Армията”, само че съгласно осведомени възможностите той да облече аления екип са минимални.

За ЦСКА-София успеха е наложителна, тъй като в противоположен случай разликата с лидера Лудогорец може да стане съвсем непреодолима. Съставът на Нестор Ел Маестро вкара единствено два гола в последните си три мача и това е явен проблем. Таранът Мауридес продължава да е неефикасен, а единствено мощните изяви на Кирил Десподов няма да са задоволителни против “жълто-черните”, които са в серия от три следващи победи в елита.

Николай Бодуров и Рубен Пинто ще се завърнат измежду стартовите 11 на “армейците”, откакто изтърпяха наказванията си и не играха против Верея. Отборът има най-стабилната отбрана в Първа лига, само че постоянно страда от липса на хрумвания в нападателен проект. Ел Маестро обаче още веднъж ще се довери на нормалните си избраници, което значи, че зад Мауридес ще играе Тиаго Родригес, а по левия фланг ще нападна Едвин Джеси.

Старши треньорът на Ботев Николай Киров едвам събра група за мача. Той повика за гостуването в София цели четирима юноши поради отсъствието на контузените Радослав Терзиев и Костадин Ничев, както и санкции Димитър Пиргов. Защитното каре ще бъде разместено, като ветеранът Йордан Минев ще работи в центъра до Кристиан Димитров, а крайни бранители ще са Филип Филипов и Джонатан Перейра.

В халфовата линия на пловдивчани ще играят Лъчезар Балтанов и Серкан Юсеин, пред тях ще са Неделев, Антонио Вутов и Густаво Афонсо, а офанзивата ще води Стивън Петков. Единствените двама опитни полеви футболисти на пейката ще са Васил Шопов и Диого Кампос.

По-рано през сезона двата отбора направиха нулево тъждество в Коматево.

ППЛ - 20 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ - БОТЕВ (ПД)

Вероятни сформира:

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Черниаускас; Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Жеферсон; Малинов, Р. Пинто; Десподов, Тиаго, Е. Джеси; Мауридес
Старши треньор: Н. Ел Маестро
БОТЕВ ПД (4-2-3-1): Кайзер; Филипов, К. Димитров, Й. Минев, Джонатан; С. Юсеин, Балтанов; Неделев, А. Вутов, Г. Афонсо; С. Петков
Старши треньор: Н. Киров

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: “Българска армия”
НАЧАЛО: 17:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 20 кръг, неделя 16 декември  ЦСКА-София 17:30предстои  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР