ЦСКА-София е задействал процедура по издаването на български паспорт на

...
ЦСКА-София е задействал процедура по издаването на български паспорт на
Коментари Харесай

На Армията вадят БГ паспорт на един от бразилците

ЦСКА-София е задействал процедура по издаването на български паспорт на крилото Енрике Рафаел (25 г.), разбра “Тема Спорт”. " Армейците " са входирали документите по-рано през седмицата. До края на годината се чака всичко да бъде финализирано и бразилецът да получи българско поданство. Това не значи, че той ще може да играе за националния тим, само че една от квотите отвън Европейски Съюз в тима ще отпадне.

ЦСКА-София е избрал да извади паспорт на Енрике по няколко аргументи. От една страна, през лятото той подписа контракт с клуба за 3 години. От друга, крилото е приспособен към родното състезание, а и паспортът от страна в Европейски Съюз улеснява възможен негов трансфер на Стария континент. В момента армейците имат 4-ма чужденци отвън Европейския съюз и един от тях би трябвало да остава отвън групата – това са бразилците Мауридес, Евандро, Енрике и Жеферсон. Последните двама обаче са в лазарета и към този момент няма алтернатива кой да не попада измежду 18-те. Към началото на ноември обаче и четиримата ще са разполагаем на Ел Маестро и това би могло да се трансформира в проблем.

Процедурата по издаване на български паспорт не е нова нито за ЦСКА-София, нито за родното състезание. По същия метод преди година наше поданство получи звездата Фернандо Каранга. А в Лудогорец има 4-ма чужденци, които са с български паспорти – Ренан, Натанаел, Вандерсон и Марселиньо. За да може тези футболисти да играят за националния ни тим обаче, би трябвало да са прекарали 5 години без спиране в страната.

В момента Енрике се възвръща от счупена ключица. Той беше притеглен в ЦСКА-София преди година, като тогава бе чартърен за един сезон от Атлетико Минейро. Крилото се понрави с изявите си и армейците получиха правата му през това лято. Енрике записа 22 мача и 4 гола в Първа лига, само че поради контузията си този сезон още не е играл в шампионата. Той стартира против ФК Рига на “Армията” (1:0), а на реванша в Латвия се появи като запаса и бе контузен в хода на дуела.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР