ЦСКА ще проведе част от основния етап на лятната си

...
ЦСКА ще проведе част от основния етап на лятната си
Коментари Харесай

ЦСКА с нов лагер в Австрия

ЦСКА ще организира част от главния стадий на лятната си подготовка в Австрия, осведоми " Тема спорт ". " Армейците " бяха в алпийската страна в 5 от последните 6 години, като единственият пропуск бе натрапен от пандемията от ковид през 2020 година.

На австрийска територия " алените " ще се готвят освен за идващия сезон в efbet Лига, само че и за възможното си присъединяване в Лигата на конференциите. Тимът може да си обезпечи квота за него както от шампионата, където има удобна преднина от 6 точки на 2-ата позиция, по този начин и през шампионата за Купата на България, където му предстоят полуфинални конфликти против Славия и възможен край против Левски или Лудогорец.

Все още от Българския футболен съюз не са оповестили началната дата на сезон 2022/23 у нас, само че поради идното Световно състезание в края на годината се чака шампионатът да започва през втората седмица на юли. Мачовете от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, откъдето " алените " биха се присъединили в конкуренцията, пък са планувани на 21 и 28 юли.
 ЦСКА счита Димитър Бербатов за президент на БФС
ЦСКА счита Димитър Бербатов за президент на БФС

Вижте защо

Очаква се играчите на ЦСКА да получат двуседмична отмора след края на родния шампионат и да стартират лятната си подготовка при започване на юни. Първата й част ще се организира на родна територия, като към момента не е ясно дали ще бъде предпочетен камп в Тетевен или занимания на клубната база в Панчарево. Лагерът в Австрия пък ще бъде вторият стадий от подготовката.

Именно в алпийската страна " алените " ще проведат по-голяма част от летните си контроли. В последните години там те изиграха елитни спаринги с Динамо (Киев), Шахтьор (Донецк) и Република България Залцбург. През предишното лято пък там се изправиха против Вакер (Инсбрук), Олимпиакос, Вердер (Бремен) и Карабах. Тогава подготовката бе компроментирана от огромния взрив на контузени и неприятното физическо положение през есента, като в този момент на " Армията " ще създадат всичко допустимо това да не се повтаря.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР