ЦСКА ще продължи да използва формация 3-5-2 и през пролетния

...
ЦСКА ще продължи да използва формация 3-5-2 и през пролетния
Коментари Харесай

Разкритие: Илич реши как ще играе ЦСКА през пролетта

ЦСКА ще продължи да употребява групировка 3-5-2 и през пролетния полусезон, написа „ Тема Спорт “.

Това решение е взел треньорът Саша Илич след подготвителния лагер в Турция. Именно тази тактическа сграда изведе армейците до първото място в класирането през есента, като внесе доста повече непоклатимост в представянето на отбора.

За първи път сърбинът заложи на нея при гостуването на Лудогорец и макар загубата с 1:2 в Разград съгласно мнозина това бе най-силният мач на ЦСКА.

След това със схемата с трима бранители алените излязоха с цялостен актив от точки от невижданата серия от 4 визити отвън София.

Още в края на предходната година стана ясно, че Илич ще желае отборът му да умее да играе и с четирима в защита и ще опита това по време на зимната подготовка.

Така и стана и сърбинът в няколко от срещите подреди възпитаниците си в 4-2-3-1 и 4-4-2. В нито една от тези обстановки обаче алените не демонстрираха добра игра.

„ Използвахме тези контроли, с цел да опитвам разнообразни неща. Със сигурност някои от тях не се получиха на 100 %. Има още задоволително време до началото на втория полусезон. Аз желая да бъдем оптимално добре готови. Сега опитваме разнообразни тактически способи и е обикновено да имаме проблеми. Аз съм треньор, който желае да побеждаваме във всеки мач “, съобщи Илич след последната контрола в Турция против Шахтьор Караганда.

С оглед на идните мачове „ на живот и гибел “ в шампионата и за Купата е доста малко евентуално той да заложи на скица с четирима в отбрана в който и да е мач на ЦСКА напролет.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР