ЦСКА ще изиграе първия си мач на реконструирания стадион на

...
ЦСКА ще изиграе първия си мач на реконструирания стадион на
Коментари Харесай

ЦСКА дебютира на новия си стадион през сезон 2024/25

ЦСКА ще изиграе първия си мач на реконструирания стадион на „ Българска войска “ през сезон 2024/25. Това съобщи Щефан Фелсинг от компанията за състезателен маркетинг Sportfive на конференция на „ Армията “, съобщи кореспондент на БГНЕС. Базираната в немския град Хамбург компания ще сътрудничи с клуба за построяването на напълно нов стадион. Сред присъстващите на събитието бяха още изпълнителният шеф на „ алените “ Филип Филипов и юристът на „ армейците “ Станислав Трендафилов .
Ян Фелсинг.
„ Това, което сме научили в Германия, не значи, че ще проработи тук. Искаме да споделим нашия опит от Будапеща. Преди 10 година бяхме поканени да помогнем за построяването на стадиона на Ференцварош – „ Групама “. Този стадион е на клуба и на националния тим на Унгария. Новият стадион на ЦСКА ще бъде освен за футбол, само че и за концерти и други събития. Важно е какво ще се случва пред целия стадион. Разбираме, че има ограничавания поради парка и ще се съобразим с това, което е сега. Надяваме се да работим и с корпоративни предприятия. Стадионът ще бъде по-малък и по-компактен, почитателите ще са по-близо до играчите. Размерът ще бъде 15 000-18 000 почитатели. Можем да прибавим в допълнение парко места, само че желаеме да върнем назад на парка 10 000 кв.м. Целият стадион ще е с покрив. Има проект за подземни гаражи. Собственици ще са Министерството на младежта и спорта и ЦСКА “, стартира Фелсинг.

„ Заедно с тях ще менажираме това в идващите 30 години. Официално започваме на 1 юли. След това прекосяваме към механически дизайн, разрушение на настоящия стадион, приемане на нужните разрешителни и по-късно следва построяването на новото оборудване. Надяваме се до края на годината да зададем техническите нареждания, с цел да получим позволение за градеж три месеца след края на годината. ЦСКА ще изиграе първия си мач на реконструирания стадион на „ Българска войска “ през сезон 2024/25. Когато правиш нов стадион, не би трябвало да бъде прекомерно огромен, тъй като това е обвързано с дребни доходи и огромни разноски. Не е значима броя, а представянето на терена. Ако всички върви по проект, можем да увеличим потенциала на 18 000 седящи места. Старото оборудване ще бъде напълно разрушено. Новият стадион ще бъде с четвърта категория от УЕФА “, сподели още германецът, който добави, че има диалози по отношение на възможна смяна на името на стадиона на столичния гранд.

Филипов съобщи, че юношите ще играят въз основата в Панчарево . „ Юношите ще бъдат на Панчарево. Това е „ Армията “, няма по какъв начин да се преместим отвън София, тъй като е заложено в нашето ДНК, това е нашият дом. Почти несъмнено ще играем в евротурнирите на Националния стадион „ Васил Левски “ “, сподели още изпълнителният шеф на ЦСКА.

Клубът няма да бъде финансово съкрушен от градежа на новия стадион. Това показа юристът на ЦСКА Станислав Трендафилов на днешната конференция на стадион „ Българска войска “, съобщи кореспондент на БГНЕС. Сред присъстващите на събитието бяха още Щефан Фелсинг от компанията за състезателен маркетинг Sportfive, която ще сътрудничи на клуба за построяването на напълно ново оборудване, както и изпълнителният шеф на „ алените “ Филип Филипов .

„ Срещнахме се доскоро с Министерството на младежта и спорта. Имаме цялостната поддръжка на страната – по отношение на Панчарево, имаме да изградим терени за ДЮШ и един ресторант. Всичко е в съгласие със Sportfive и „ Сердика спортни парцели “. Не би трябвало да има спънка по плана, защото стадионът е държавен интерес. Вероятно ще се поява спънка от юридическа позиция, няма още по какъв начин да знам “, стартира Трендафилов.
Стадион "Българска войска ".
„ Има гаранция от страната, в случай че нещо се обърка, ние да понесем удара, а не клубът. Изграждането на стадиона ще коства 80-90 млн. лева, като поради инфлацията сумата може да се повиши малко, само че в общи линии е това. Ако се наложи, в допълнение сме обезпечили външно финансиране под формата на кредитни институции. Клубът няма да бъде финансово съкрушен, гаранциите са от Sportfive, каквото би трябвало да изготвим като документи към общината и другите институции, ще бъде направено по изцяло законов метод. Ако се стигне до овакантяване на притежателя Гриша Ганчев, това няма да бъде проблем за дотъкмяване построяването на стадиона – това не касае съответно ЦСКА като клуб, приказваме за странична инвестиция “, добави юристът. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР