ЦСКА се завърна в Европа с победа. "Червените" надделяха с

...
ЦСКА се завърна в Европа с победа. "Червените" надделяха с
Коментари Харесай

ЦСКА се завърна в Европа с победа

ЦСКА се завърна в Европа с победа. "Червените " надвиха с 1:0 над латвийския ФК Рига в мач, който се игра на стадион "Българска войска ". Двубоят бе първи за новия сезон, а и формален дебют на Нестор Ел Маестро отпред на "армейците ". Единственото попадение в мача бе дело на Тиаго, който вкара с ослепителен удар. Черниаускас пък на два пъти избави 100-процентови благоприятни условия за гостите от Латвия.

Реваншът е на 19 юли от 19:30 часа в Рига. Крайният победител се изправя против австрийския Адмира Вакер.

Гостите от Латвия първи имаха опция да открият резултата. Енин засече от непосредствена непосредственост центриране отляво и бе извънредно близо да вкара, само че Черниаускас с чудесна интервенция мазета в корнер.

"Червените " отвърнаха със засечена от Тиаго топка, която обаче попадна в ръцете на Озолс. Последва пропуск и от страна на Жоржиньо.

В края на първото полувреме Черниаускас още веднъж избави ЦСКА от сигурен гол. Вусурович се възползва от неточност на защитата на "червените ", озова се на отлична позиция за пукотевица и стреля от въздуха, само че с акробатична интервенция стражът мазета в корнер.

Ел Маестро вкара Едвин Джеси на мястото на неубедителния Рафаел Енрике и това даде резултат. Още в 49-ата минута Тиаго получи топката на към 30 метра от вратата на Рига и с доста мощен и прецизен изстрел матира стража на гостите за 1:0.

ЦСКА успокои играта след попадението, а ситуациите пред двете порти стопираха. Черниаускас нямаше никаква работа, само че липсваха обстановки и пред стража на гостите.

В последните 10 минути ЦСКА на два пъти можеше да вкара втори гол, само че Жоржиньо и Джеси пропиляха отлични обстановки за гол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР