ЦСКА се класира за трета поредна година за финал в

...
ЦСКА се класира за трета поредна година за финал в
Коментари Харесай

ЦСКА на финал за Купата след победа над Славия с дузпи

ЦСКА се класира за трета поредна година за край в шампионата за Купата на България след победа над Славия след осъществяване на дузпи в реванша от полуфиналите, игран на стадион „Българаска армия“.

В постоянното време срещата завърши с победа на гостите с 2:0 и след общ резултат 2:2 се стигна до продължения.

Преди началото на мача изпълнителният шеф на „армейците“ Филип Филипов връчи фланелка с номер 100 и почетен плакет за заслуги на Греъм Кери, който в предишния кръг от Първа лига изигра своя 101-ви мач с аления екип. За три сезона в ЦСКА ирландското крило има на сметката си 11 попадения и 26 асистенции.

Началото бе чудесно за „червените“, които бяха подкрепяни мощно от трибуните, и още в 3-ата минута Кайседо можеше да открие резултата – Варела центрира от фаул и постави топката на главата на голаджията, който засече съвършено, само че вратарят на гостите плонжира и мазета в корнер.

В 8-ата минута обаче гостите нанесоха непредвиден удар след бърза контраофанзива, при която Тасев откри в интерес на „белите“. Възпитаниците на Алън Пардю още се възстановяваха от шока, когато Славия вкара втори гол след отдалечен изстрел на Иван Минчев.

В 16-ата минута пристигна и най-скандалното състояние – Кайседо засече с глава след центриране отдясно, топката бе избита надалеч зад голлинията, само че неразбираемо за какво попадението не бе зачетено макар, че кълбото бе очевадно вътре. ЦСКА продължи да натиска и да търси попадение, само че гостите ловко се бранеха и не позволиха попадение до края на първото полувреме. Малко преди края на първата част пък Варела се контузи и бе сменен наложително от Греъм Кери.

След почивката „червените“ натиснаха, само че мъчно стигаха до чисти положения. Гарсес опитва шут отдалеко, само че топката мина настрана, а след това при три следващи ъглови удара „армейците“ по този начин и не съумяха да матират „бялата“ отбрана. В 68-ата минута Юга центрира отдясно към Гарсес, който засече с глава, само че Вуцов още веднъж избави.

В игра се появи и Яник Вилдсхут на мястото на Гарсес, само че попадението за ЦСКА по този начин и не падаше. Мено Кох на два пъти не съумя да засече с глава центриране от корнер, а в последната минута на постоянното време Карло Мухар пропиля златен късмет, откакто на метър от голлинията прати топката с глава над вратата. По този метод се стигна до две продължения от по 15 мнинути.

В 120-ата минута Йоан Баи бе повален в наказателното поле на Славия и бе изведен от стадиона с кола за спешна помощ. Сигнал от съдията Волен Чинков за нарушаване против Баи по този начин и не последва. Последваха осъществявания на дузпи. При тях „армейците“ демонстрираха стоманени нерви и завоюваха със 7:6, а стражът Димитър Евтимов избави две дузпи на съперника.

Следващият мач на ЦСКА е на 30 април (събота), когато отборът ни гостува на Лудогорец в мач от двадесет и осмия кръг на Първа лига. Двубоят е с начален час 20:00 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР