ЦСКА се класира безпроблемно за втория квалификационен кръг на Лига

...
ЦСКА се класира безпроблемно за втория квалификационен кръг на Лига
Коментари Харесай

ЦСКА продължи напред в Лига Европа след пестелив мач в Подгорица

ЦСКА се класира безпроблемно за втория квалификационен кръг на Лига Европа, отстранявайки черногорския " Титоград ". Червените приключиха 0:0 при гостуването в Подгорица, само че с помощта на триумфа 4:0 от първата среща на " Българска войска " не престават напред.

Срещата на градския стадион в Подгорица мина при безгрижно движение от страна на ЦСКА, който проспа първата част и беше много по-активен през втората. " Титоград " удари греда през първото полувреме и беше тимът, който повече търсеше гол.

В идващия кръг ЦСКА ще срещне хърватския " Осиек ". Първата среща е на 25 юли в София, а реванът седмица по-късно в Хърватия.

Треньорският щаб на алените направи пет промени от първия дуел на " Българска войска ". Сред най-значимите бяха завръщането на Николай Бодуров, както и отсъствието на Али Соу за сметка на новото попълнение Тони Уот, който поведе офанзивата.

Още в началните минути се видя, че ЦСКА ще работи внимателно и без да подхваща непотребни опасности. Червените заложиха на пасивна игра, изчакваха противника си, само че и не се движеха толкоз без топка, което даде самодейността на домакините.

До 15-ата минута ЦСКА стигна единствено до един пробив на Греъм Кери по крилото, който приключи с рухване на футболиста в наказателното поле. В това време " Титоград " беше по-активният тим и настъпателно действаше главно по фланговете. Отдясно доста деен беше Мамаду, който имаше превес против Жеферсон.

В 16-ата минута фланговият нападател на домакините центрира отдясно, а непокритият Радомир Джалович насочи удар. Той срещна гредата за шанс на ЦСКА, откакто отбраната и вратарят Черниаускас не реагираха.

Последваха мощни минути за домакините от Подгорица, които в 32-ата минута можеха да открият резултата. Този път офанзивата се разви отляво, като централният нападател Павлович се озова непокрит сред централните бранители на ЦСКА. Той стреля от пет-шест метра, само че Черниаускас прояви инстикт и избави.

До края на първото полувреме други рискове пред двете порти нямаше. ЦСКА се регистрира единствено с един прецизен удар, само че той не беше толкоз рисков. Червените стигнаха и до едно безредие, при което топката мина над Евандро, а Пламен Гълъбов се размина с нея.

През втората част българският отбор подвигна оборотите и стартира да работи по-агресивно. Греъм Кери беше в основата на съвсем всичко по-интересно, като негов удар от фаул беше избит от черногорския вратар малко след подновяването на играта.

Отново Кери стреля в 55-ата минута, само че този път топката мина над вратата.

Евандро също получи добра опция, като това се случи в 63-ата минута. Той направи двойно подаване с Жеферсон, мина двама бранители и стреля от дребен ъгъл, само че не уцели вратата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР