ЦСКА съживи шампионските си амбиции два кръга преди края на

...
ЦСКА съживи шампионските си амбиции два кръга преди края на
Коментари Харесай

ЦСКА победи "Берое" и се върна в битката за титлата

ЦСКА съживи шампионските си упоритости два кръга преди края на сезона в Първа лига. Червените стигнаха до сложен, само че скъп триумф над " Берое " с 1:0 в последния мач от 36-ия кръг в шампионата.

Съставът воден от Добромир Митов и консултанта Люпко Петрович се възползва от равенството на " Лудогорец " по-рано денем против " Левски " и се приближи единствено на точка от първенеца. В воин за ЦСКА се трансформира Тиаго Родригеш, който вкара единствения гол в 16-ата минута.

В последните си два мача за сезона ЦСКА се изправя против " Левски " (21 май) и " Ботев " (Пловдив) на " Българска войска " (24 май). Шампионите имат посещение на " Ботев " и домакинство на " Черно море ".

Началните минути на мача донесоха доста брак в дейностите и на двата отбора, като грешките доминираха. " Берое " се беше прибрал компактно в своята половина, като опитваше да не дава доста пространства на гостите от София.

В 16-ата минута ЦСКА съумя да открие след хубава офанзива през центъра. Рубен Пинто откри Жоржиньо, който беше оставен свободен от играчите в зелено и подаде към Тиаго на границата на наказателното поле. Португалецът овладя топката и с второто допиране насочи прекрасен удар по диагонала в долния десен ъгъл на Душан Перниш – 1:0.

Тиаго означи осмия си гол за сезона, като затвърди положителната си форма, откакто в мача с " Черно море " също се разписа и добави две асистенции.

Най-добрите шансове за " Берое " за гол бяха в самия завършек на първата част и те пристигнаха от двамата крайни бранители. В 43-ата минута Александър Василев напредна и стреля мощно от към 25 метра, само че Черниаускас съумя да парира.

Секунди по-късно топката не беше изчистена надалеч и се откри късмет пред Иван Бандаловски. И в този случай стражът на ЦСКА внимаваше.

След почивката ЦСКА не сподели съвсем нищо в нападателен проект, с изключение на епизодични флангови офанзиви. " Берое " в началото беше нерешителен и на терена преобладваше борбата, когато и по-грубите влизания от двете страни зачестиха. След 65-ата минута домакините въпреки всичко се активизираха, като работата пред Черниаускас се усили.

Вратарят на ЦСКА трябваше да се намесва при рискови центрирания и удари от нападателите в зелено. Александър Василев продължи да бъде доста деен и още два пъти стреляше към вратата на ЦСКА, а един път шанса си опита и Мартин Камбуров.

Домакините приключиха с общо 15 удара, само че нямаха шанс в предни позиции. ЦСКА се задоволи с гола си задатък и до края на срещата пазеше резултата по всевъзможен начин.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР