ЦСКА разби Берое с 5:1 в мач от четвъртия кръг

...
ЦСКА разби Берое с 5:1 в мач от четвъртия кръг
Коментари Харесай

ЦСКА се подигра с Берое

ЦСКА разруши Берое с 5:1 в мач от четвъртия кръг на шампионата. Така " алените " демонстрираха форма преди решителните конфликти от Лигата на конференциите. Играчите на Саша Илич одобряват ирландския Сейнт Патрикс Атлетик в първи дуел от третия квалификационен кръг на шампионата Лига на конференциите. Срещата ще се играе на Националния стадион " Васил Левски " и е с начален час 20.00 часа.

Сега на " Армията " точни бяха Маурисио Гарсес (5 и 90+6), Дюкенс Назон (18), Браян Морено (75) и Иван Турицов (90+2-д). Почетното попадение за гостите, които постоянно излизат като обречени на " Армията " бе дело на Абубакар Тунгара, който се разписа от дузпа в 81-ата минута. С този триумф столичани събраха 10 точки, с колкото е и водачът Лудогорец.

Първото полувреме стартира с мощен домашен напън и още в 5-ата минута Тибо Вион изведе набралия скорост Брадли Де Нойер на лявото крило. Последва центриране по земя към Маурисио Гарсес, който от 4-5 метра фронтално против вратата не сгреши и се разписа невъзмутимо за 1:0. Момчетата на Саша Илич продължиха да нападат и в 17-ата Георги Йомов и се проби отляво и стреля фалцово от 14-15 метра, само че Иван Караджов мазета с една ръка. Минута по-късно натискът даде резултат и ЦСКА удвои. Тибо Вион изведе перфекто Дюкенс Назон самичък против вратаря и нападателят на алените майсторски се разписа за 2:0 с обмислен изстрел в долния десен ъгъл. В 43-ата минута още веднъж той можеше да се разпише за повторно, когато Гарсес го изведе очи в очи с Караджов, само че вратарят избави неговия шут. Така двата състава се отдръпнаха на отмора с два гола задатък за домакините.

През второто полувреме в игра за армейците се появиха Иван Турицов, Браян Морено, Йоан Бауренски и Амос Юга, които замениха надлежно Георги Йомов, Дюкенс Назон, Жеферсон Телес и Тибо Вион. ЦСКА продължи да диктува събитията на терена и да управлява мача. В 69-ата минута основният съдия Валентин Железов анулира чист гол на Асен Дончев, заради несъществуваща засада. Веднага по-късно още веднъж той можеше да се разпише, само че Караджов избави удара му. В 75-ата минута Лазар Туфегчич овладя сложна топка на лявото крило, след което подаде към Юга. Халфът прескочи подаването, с което подлъга Пиргов и пасът бе овладян от Браян Морено. Колумбиецът преодоля Динков и с доста мощен и прецизен изстрел по земя повиши на 3:0. Десет минути преди края реферът отсъди противоречива дузпа за гостите за игра с ръка на Мено Кох в наказателното поле. Зад топката застана Абубакар Тункара, който не сбърка и понижи на 3:1. В добавеното време Лазар Туфегджич бе повален в наказателното поле от Николай Николaев и съдията още веднъж уточни бялата точка. Иван Турицов се нагърби с осъществяването и повиши на 4:1. Крайният резултат 5:1 бе завършен от Маурисио Гарсес след още две минути игра.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР