ЦСКА продължава с колебливите си игри в края на есенния

...
ЦСКА продължава с колебливите си игри в края на есенния
Коментари Харесай

ЦСКА е добре в защита, но липсва креативност

ЦСКА продължава с неуверените си игри в края на есенния полусезон. Апатията от представянето в Първа лига се придвижи и в шампионата за Купата на България, където " алените " мъчително отстраниха Арда в Кърджали (1:0). Възпитаниците на Милош Крушчич извършиха задачата си да се класират непременно.

Но в следващ мач липсваше каквато и да е креативност.
 Снимка 456034
Източник:

Аргументите на гостите в офанзива се изчерпаха с типична изритана топка от бранител напред, която стигна до Али Соу поради безобразна неточност в " синьо ". Преди години беше неуместно за 31-кратните първенци да се радват на такива победи. Само 12 месеца по-рано тимът беше почнал да постанова забавен и ефективен жанр с разсичащи подавания (б.а. да не се бърка с напразно изритана дълга топка от централен защитник). Тогава Нестор ел Маестро внесе нужната тактическа умелост, работейки по западен модел.

Липсват офанзиви, заостреност, фикция...
 Стадион
Стадион " Васил Левски " приема възможен дуел за Купата сред ЦСКА и ЦСКА 1948

Това е експлицитното предпочитание на полицията

Креативоността в средата на терена е това, което отличава футболът. Най-великата игра, радваща окото на милиони по земното кълбо. Но мъчно е да определим последните срещи на " алените " като наслада за окото, а по този начин е в цялата ни Първа лига, само че това е друга тематика. ЦСКА постоянно е бил тим, изповядващ атакуващ и атрактивен жанр на игра. Липсата на голови обстановки идва от празнината в средата, няма кой да дърпа конците на алените офанзиви. Португалците Тиаго и Рубен Пинто наподобява се изчерпаха и положителните им игри са по-скоро проблясък, а не наклонност. Валентин Антов и Кристиян Малинов са страхотни млади български футболисти, които обаче са мощни при рушенето, а не граденето на офанзиви. Контузеният Жанио Бикел - също. Греъм Кери към този момент е запаса, а за Денис Давидов забравихме. Това е халфовата линия на ЦСКА.

Защитата е единственото работещо звено сега.
 Снимка 456032
Източник:

Но даже тя от време на време би трябвало да бъде оценена сериозно, тъй като както Арда, по този начин и Лудогорец четири дни по-рано сътвориха стопроцентови положения за гол пред Бусато. Само неточният мерник на нападателите им и чудесните намеси на бразилеца пазят серията от 6 мача без позволен гол. Която сама по себе си фактически е впечатляваща на фона на сложното начало и многото неточности в ариегарда.

ЦСКА има шанс. До края на есенния дял има единствено два мача - с Арда и Дунав. Лошите резултати чукат на вратата, зимната пауза ще помогне на " армейците " да ги избегнат. Ще подари скъпо време, в което тимът би трябвало да надгради доста, с цел да реализира триумфи при започване на новото десетилетие. А бъдещето наподобява оптимистично - нов стадион, платена емблема, няма и помен от баването на заплати, протестите и останалите проблеми от близкото минало. Остава смяна в най-важния детайл от един тим - играта.
 Раул Албентоса е под въпрос за идващия дуел на ЦСКА
Раул Албентоса е под въпрос за идващия дуел на ЦСКА

Испанецът е с леко разтежение
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР