ЦСКА призова Българския футболен съюз заедно с държавата да вземат

...
ЦСКА призова Българския футболен съюз заедно с държавата да вземат
Коментари Харесай

ЦСКА иска БФС и държавата да компенсират загубите от спрения шампионат

ЦСКА прикани Българския футболен съюз дружно с страната да вземат незабавни ограничения, с цел да се компенсират загубите на клубовете в резултат на спрения шампионат.

В момента професионалните тимове заплащат заплати на футболисти и чиновници, а доходи няма.

Засега шампионата е спряно до 13 април.



" Уважаеми Господа,

При настъпилите форсмажорни условия и въведеното изключително състояние в България за ограничение на епидемията от COVID-19, която обхвана целия свят, солидарно и разумно и футболното състезание в България бе спряно за неопределен срок.

Ние като клуб изпълняваме прецизно всички разпореждания на държавните органи и институции, с вярата, че нещата скоро ще се върнат в нормалния си темп.

В тази връзка ние, като комерсиално сдружение, постоянно плащащо налозите си и осигуряващо работа и издръжка на значително личен състав, сме обезпокоени от последствията, провокирани от прекъсването на българския шампионат.

Клубът ни няма по какъв начин да генерира доходи през този интервал от своята спортна и маркетингова активност, което ще докара до огромни финансови загуби от неизпълнени рекламни и спонсорски контракти, продажба на билети, както и от планувани прехвърляния на свои футболисти.

Същевременно ще продължаваме да бъдем безупречен поданик към страната и правилен шеф към чиновници и състезатели, което ще ни коства обилни финансови средства.

Призоваваме Ви да окажете подпомагане както на нас, по този начин и на другите български професионални клубове и взаимно с страната и държавното управление да предприемете наложителни стъпки, координирайки и изработвайки механизъм за компенсиране на тези загуби.

Убедени сме, че БФС има способи, по които това може да стане. Например в Италия към този момент са регламентирани сходни ограничения за подкрепяне на локалните футболни клубове.

Вярваме, че със взаимни старания ще успеем реализираме опазване на футболното състезание от неуспех и предотвратим ненужни банкрути на някои от клубовете.

С почитание: Ръководството на ПФК ЦСКА София ЕАД ", написа в уеб страницата на " армейците ".

Павел Колев: Трябва ли да се заплащат заплати, откакто няма мачове? Изпълнителният шеф на "Левски " повдигна няколко въпроса

Преди ден и изпълнителният шеф на " Левски " Павел Колев повдигна няколко въпроса по отношение на последствията за футболните клубове от разпространяването на ковид, отлагането на европейското състезание и настъпването на лятото, когато изтичат договорите на огромна част от играчите.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР